29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARPUZLU - AYDIN

Karpuzlu yüksekokul istiyor

Tarım ve turizmde atılım başlatan Karpuzlu ilçesi eğitimde de yeni bir oluşum başlattı.

Karpuzlu Kaymakamlığı, belediye ve sivil toplum örgütleri ilçede yüksek okul kurulması için Adnan Menderes Üniversitesi'nden (ADÜ) talepte bulundular. 

Karpuzlu'nun tarım ve hayvancılığın yanında turizmde de son yılarda ciddi bir atak yaptığını ve Alinda kazıları ile birlikte turizmde hedefe ulaşacaklarını inandıklarını belirten Belediye Başkanı Hayrettin Anmak "İlçeyi tarım, turizm ve eğitim projeleri ile geliştirmek istiyoruz. Tarım ve turizmde projelerimizi hazırladık. İlçe Kaymakamımız Bilal Özkan'ın yoğun çaba ve girişimleri doğrultusunda Belediyemizle de ortak çalışma başlatıldı. İlk etapta üniversitenin hizmet vereceği binanın yapımı için Tarım İlçe Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Hizmet Binasının arasında kalan 25 bin metre karelik arsanın uygun olacağı görüşünde birleşerek ADÜ'ye teklifte bulunduk. Müracaatımız Üniversite tarafından değerlendiriliyor. İlçemize yüksekokul açılırsa çok sevineceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 13:25:14
Güncelleme :2 Ocak 2008 Çarşamba 13:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baki KAYA IP: 78.173.251.xxx Tarih : 10.01.2008 22:40:51

Karpuzlu da öğrencilik ve öğretmenlik yapmanın yanında Karpuzlu halkından biri olarak eskiden beri Karpuzlumuzda gördüğüm en büyük eksikliklerden biridir yüksek okulun olmaması. Yüksek okul gelirse çok şey değişmiş olacak çünkü ben bildim bileli Karpuzlu aynı Karpuzlu: işlek olarak tek bir caddeden ibaret olup sadece Cumartesi günleri sirkülasyonun olduğu diğer günlerde ise cumartesiye hazırlık yapıldığı bir yer... Eğerki bu proje gerçek olursa şimdiden biz öğrencilerin barınma ve sosyal tesislerini karşılamak için hazırız ,yeterki üniversite gelsin ....