20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARPUZLU - AYDIN

Karpuzlu'da tarımsal atak

Karpuzlulu tarımcılar, ilçenin en önemli geçim kaynağı olan tarımı geliştirmek için biraraya geldi. Çeşitli çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, 2005 yılında ilçede festivaller düzenlenmesine karar verildi.

Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’nde 3 ay önce düzenlenen 1. Kurultay’da oluşturulan ihtisas komisyonları, çalışmalarına başladı. Karpuzlu Kaymakamı Halil Berk başkanlığında toplanan komisyon başkanları, ilçenin en önemli geçim kaynağını oluşturan tarım sorunlarını görüşerek masaya yatırdı.

Karpuzlu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Belediye Başkanı Hayrettin Anmak, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 19 temsilci katıldı. Komisyon, toplantıda sorunları Karpuzlu’nun tüm imkanlarını seferber ederek kendi imkanları ile çözme kararı aldı.

Yapılan ilk toplantıda, Tarım Komisyonu tarafından belirlenen 16 maddelik soruna çözüm üretilerek takip edecek kurumlar belirlendi. Tarım komisyonu tarafından ilçenin gelişmesi için hazırlanan rapor çerçevesinde, çiftçilerin sürekli eğitilmesine, ilçede geniş kapsamlı tarım ürünlerinin satışının yapılacağı pazar yeri kurulmasına, Umcular Köyü’nde bulunan boş arazilere incir fidanı dikilmesine, yarım kalan sulama ve tahliye kanallarının bitirilmesine, 2005 yılı içinde Karpuzlu Tarım ve Kültür Festivali düzenlenmesine, Tekeler Köyü’nde bal festivali yapılmasına ve Yaylakavak Barajı’nda kafes balıkçılığı yapılmasına karar verildi.

Karpuzlu ilçesinin geri kalmışlığının en büyük nedenin ilçedeki sivil toplum örgütleri ile yöneticilerin biraraya gelememesinden kaynaklandığını belirten Kaymakam Halil Berk, "Karpuzlu Kurultayı’nın amacı sorunları tespit edip bu sorunları ilgililere aktarmaktı. Sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözüleceğini inanıyorum. İkinci kurultaya kadar belirlenen sorunların tamamını çözeceğiz. Hedefimiz gelişmiş ve birlikte hareket eden bir Karpuzlu oluşturmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 16:25:19
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 12:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?