24
Mayıs
2024
Cuma
KARPUZLU - AYDIN

Karpuzlu'ya acil 'lise' kararı

Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’nde bu yıl ilki yapılan Karpuzlu Kurultayı’nda oluşturulan komisyonlar, çalışmalarına devam ediyor. Önceki Kaymakam Halil Berk Başkanlığı’nda toplanan Milli Eğitim Komisyonu, ilçede yaşanan eğitim sorunlarını masaya yatırdı.

Karpuzlu Kaymakamlığı toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Halil Berk başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hayrettin Anmak, Milli Eğitim Müdür Vekili Yıldırım Eşin, AK Parti, CHP, DYP ve MHP ilçe başkanlarının yanı sıra okul aile birliği başkanları katıldı. Komisyon, toplantıda 22 karar aldı.

Toplantı sonunda açıklama yapan Karpuzlu Kaymakamı Halil Berk, Karpuzlu İlçesi’nde 1 adet lise ve 11 adet ilköğretim okulunda, 126 tanesi lise öğrencisi olmak üzere toplam 1662 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Kaymakam Berk, "Yapılan komisyon toplantısı sonucu, Karpuzlu Lisesi öğrencileri ile Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencilerinin aynı binada eğitim-öğretim görmelerinin pedagojik olarak uygun olmadığı, bunun için müstakil lise binasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, acil olarak lise binası yapılmasına karar verildi.

Bunun yanında, öğretmenlerin sürekli yer değiştirmelerinin yarattığı sorunları en aza indirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, taşımalı eğitimde çalıştırılan araçlara ödenen paraların zamanında ödenebilmesi için İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne gerekli yazıların yazılmasına karar verildi. Ayrıca komisyonumuz, LGS ve ÖSS sınavlarına giren ekonomik durumu yetersiz öğrencilere kaynak kitap temin edecek. Karpuzlu’da eğitim sorununu sıfıra indirmek amacıyla, çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 17:02:17
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 12:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?