19
Mayıs
2024
Pazar
KARPUZLU - AYDIN

Yaşlılar şehirlerden şikayetçi

Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Tekeler Köyü’nden yaklaşık 13 yıl önce Aydın’a göç eden Ali Karabaş, köyün kıymetini yaşlanınca anladığını söyledi.

Özellikle köyde büyüyen kişilerin heves edip şehre taşınmamalarını tavsiye eden Ali Karabaş, "Gençlikte çok cazip görünen şehir, ihtiyarlıkta çekilmiyor. Komşuluk ilişkilerinin de ortadan kalkmasıyla birlikte, milyonların yaşadığı şehirler adeta ıssızlaştı. 150-200 bin kişinin yaşadığı Aydın’da, kahveye çıkıp muhabbet edecek kişi bulamıyoruz. Bu nedenle köyümden ayrıldığıma pişmanım" dedi.

Topraktan uzak kalan kişilerin hastalıklara karşı direncinin az olduğunu belirten Ali Karabaş (63), "13 yıl önce çocuklara daha yakın olalım diye Aydın’a gelmiştik. Ancak şimdi şehre geldiğime çok pişmanım. Geldiğimde hiç sağlık problemim yoktu. Hareketsizlikten dolayı eklemlerde kireçlenme meydana geldi. Şehirlerde insani ilişkiler ölmüş. Çay içip muhabbet edecek kimse yok. Köyde olsaydım en azından tavuklarım olur onlarla vakit geçirirdim. İhtiyarlıkta şehir çekilmiyor. Benim gibi köyde büyüyüp şehre taşınanlar bir gün mutlaka köye döneceklerini hesap edip köydeki evini barkını satmasınlar. Şehre gelirken köydeki evimi barkımı sattığıma çok pişmanım" diye konuştu.

karpuzlu
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:33:57
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 13:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?