31
Mayıs
2024
Cuma
KARPUZLU - AYDIN

Yaylakavak Barajı bekleneni vermedi

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde bulunan ve 12 yıl önce bitirilerek su tutmaya başlayan Yaylakavak Barajı'ndan sulama projesinin bitirilememesi nedeniyle çiftçilerin barajdan beklenilen faydayı göremediğini belirten Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetişitirici DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nün yatırım planını eleştirdi.

Yetiştirici "DSİ tarafından Karpuzlu Çayı Projesine 15 milyon YTL ödenek ayrılmış. Biz bölge çiftçisi olarak Karpuzlu Çayı'ndan önce Yaylakavak Barajı'nın sulama projesinin tamamlanmasını istiyoruz" dedi.


Karpuzlu Ovası'nda 37 bin 500 dekar araziye hayat vermesi amacıyla 1990 yılında temeli atılarak, 1996 yılında tamamlanan sulama amaçlı barajdan aradan geçen 12 yıla rağmen çiftçilerin yeterince faydalanamadığını belirten Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, "DSİ bölgede yeni bir çalışma yapacağına öncelikle barajın sulama projesini tamamlasın" dedi.


19 kilometrelik kanal çalışmasının henüz yüzde 30'unun tamamlanamadığını kaydeden Ziraat Odası başkanı Cavit Yetiştirici “Nüfusunun yarısından çoğu tarımla geçinen Aydın'da kuraklık çok ciddi bir tehlike. Bu sorunun çözümü için yapılan barajlardan da projenin tamamlanamaması nedeniyle yeterince faydalanamıyoruz.

Karpuzlu Ziraat Odası 2001 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Yayalakavak Sulama Projesi'nin tamamlanması için mücadele ediyoruz. Ancak sonuca ulaşamadık. Hükümetin 'Bir proje tamamlanmadan diğerine başlamama' prensibine Karpuzlu'da da uyulmasını istiyoruz.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Karpuzlu Çayı projesine 15 milyon YTL ödenek ayrıldığını öğrendik. Bizim öncelikli isteğimiz Yaylakavak Barajı Sulama Projesinin tamamlanmasıdır. Bu nedenle Karpuzlu Çayı ödeneğinin sulama projesine aktarılıp işin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 01:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?