19
Mayıs
2024
Pazar
KOÇARLI - AYDIN

70'lik dede hayatını doğaya adadı

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen küresel ısınma ve susuzluğa karşı Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Kızılkaya Köyü'nde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Erkin yaklaşık yarım asırdır mücadele veriyor.

Son yıllarda başlatılan ağaçlandırma kampanyalarını çok olumlu ancak geç kalmış bir çalışma olduğunu belirten Ahmet Dede, her yıl diktiği onlarca fidanı ilerlemiş yaşına rağmen pet şişelerle taşıdığı su ile büyütmeye çalışıyor.
Yalnız başına yaşayan ve bu güne kadar dikip yetiştirdiği fidanları evladı gibi gördüğünü belirten Ahmet Erkin, "Aşık Veysel benim için örnek biridir. Gerçekten ben de hayattaki en sadık dostun kara toprak olduğunu gördüm. Hiçbir gelirim yok. 3 aydan 3 aya aldığım yaşlılık maaşı ile yaşıyorum. Ancak en büyük keyfi diktiğim ağaçların büyüdüğünü görünce yaşıyorum. Geleceğini düşünen herkesin ağaç dikmesini tavsiye ediyorum. Bana göre memleketin tek sigortası var. O da hayırlı evlatlar ve ağaçlarımız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 22:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat saçan IP: 85.100.151.xxx Tarih : 25.02.2008 09:41:03

ahmet amca bizim köyde tek başına yaşayan bir amcamızdır kendisini çok severim her gittiğimde ona yardım ederim bizim arabayla onu alır bahçesine götürürüm ve ona yardım aderim ahmet amca kendisine fazla bakamayan bir amcadır kendisine bakmasını rica ederim slamlar