30
Nisan
2024
Salı
KOÇARLI - AYDIN

Çakırbeyli İlköğretim'e yeşil yaprak

ÇAKIRBEYLİ İLKÖĞRETİM OKULU’NA ‘YEŞİL YAPRAK’ ÖDÜLÜ

Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli İlköğretim Okulu, yürütülen çevreye duyarlı örnek çalışmaları nedeniyle TEMA Vakfı tarafından ‘Yeşil Yaprak’ ile ödüllendirildi.

TEMA Vakfı taarfından yürütülen “Yeşil Yaprak” projesi kağıt ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü, enerji ve su tüketiminde tutum, biyolojik çeşitliliğin önemi, iklim değişikliği, toprak, su ve orman varlıklarımızın tüm canlı hayatındaki yeri ve çevre kirliliği konularında İlköğretim öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmek, doğa ile dost, sürdürülebilir yaşam ilkesini benimsemiş, bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yeşil Yaprak programının erozyonla, çölleşmeyle mücadele ve doğal varlıkların korunması hedeflediğine işaret eden TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Yavru TEMA’lı öğrencilerimiz ve ailelerinin; yaşadıkları çevreyi koruyup kollayan, toprak ve su kaynaklarını kirletmeyen, kirletenlere mani olan, orman varlıklarımızı koruyan, ormanlarımızın çoğalması için, ağaçlandırma ve fidan dikim etkinliklerine katılan ‘Yaşat ki yaşayasın’ ilkesini benimsemiş insanlar olması amaçlanmaktadır. Milli Eğitim, Çevre ve Orman, Tarım, Mahalli Yönetici ve Belediyelerimizle bir koordinasyon ve bir program dahilinde, sağlıklı yaşam ilkesine uygun, bilinç oluşturmak amacıyla, her kademedeki öğrencilerimizi sınıflardan çıkartarak, doğal çevrede toprakla, tohumla, fidanla, ormanla, su kaynaklarıyla buluşturmalıyız. Tohum tüpleme, fidan dikme, ağaçlandırma, çevre temizliği faaliyetlerine ortak etmeliyiz” dedi.

Büyük Menderes Nehri’nin ve onu besleyen kollarının suladığı, geçmişte medeniyetlere beşik olmuş, geleceğe doğal ve kültürel zenginliklerini sunan bu bereketli toprakların, su ve orman varlıkların her kademede okuyan öğrenciler tarafından özenle korunması gerektiğini kaydeden Özdemir, “Dileğimiz; 2011-2012 eğitim öğretim yılında, Ana Okullarımızda Minik TEMA, İlköğretim Okullarımızda Yavru TEMA, Lise ve dengi okullarımızda Lise Genç TEMA kulüplerinin, Adnan Menderes Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu’nun kurulmasıdır. Danışman öğretmenlerimizin yol göstericiliğinde, TEMA Vakfı İl Temsilciliği, İlçe Sorumluları ve İl Müdürlerimiz ve mahalli yöneticilerimizin desteğinde yarattığımız ekolojik açıklarımızı kısa sürede aza indirebiliriz. Aydın Koçarlı Çakırbeyi İlköğretim Okulu Yavru TEMA öğrencilerimi, ailelerini, danışman öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi, Köy Muhtarımızı; çevreye, toprağa, suya ve orman varlıklarımıza karşı gösterdikleri ilgi, okulumuz ve öğrencilerimize verdikleri destek için kutluyorum” diye konuştu.

ÇAKIRBEYLİ İLKÖĞRETİM OKULU’NA ‘YEŞİL YAPRAK’ ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:27:03
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?