29
Nisan
2024
Pazertesi
KOÇARLI - AYDIN

Kuduz panik yarattı

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde kuduz nedeniyle ilçe merkezi, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından karantinaya alındı.

Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde şüphe üzerine bir köpek üzerinde gerçekleştirilen kontrolde kuduz vakasına rastlandığını söyledi. Bunun üzerine ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe karantinaya alındı.

"HAYVAN GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLANDI"

Kuduz nedeniyle ilçe merkezinin 6 ay boyunca karantinaya alındığını belirten Sülün, şunları kaydetti: "İlçe merkezi 6 ay boyunca karantinaya alındı. İlçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. İlçemizde hayvanları aşılamak için aşı talebinde bulunuldu. Vatandaşlar herhangi bir olumsuzluk durumunda yetkililere başvurması konusunda belediye hoparlörleri ile bilgilendiriliyor. Köylerde de 1 Nisan 2014'e kadar meralarda hayvan otlatılması yasaklandı. İlçe pazarına köylerden gelen süt ve süt ürünlerinde denetim artırılacak, numuneler alınacak."

"HAYVANLARA KUDUZ AŞISI YAPILACAK"

Koçarlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Yağan da ilçe merkezi giriş ve çıkışlarına karantina olduğuna dair levhalar astıklarını ifade ederek, "İlçe jandarma ve emniyet amirliği ekiplerince, ilçe merkezine hayvan giriş ve çıkışlarında denetim arttırıldı. Pazartesi gününden itibaren bütün ilçe merkezindeki tüm büyük ve küçükbaş hayvanlara kuduz aşısı yapılacak" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2014 Cumartesi 13:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?