16
Mayıs
2024
Perşembe
KOÇARLI - AYDIN

Alacak verecek kavgası: 1 ölü, 6 yaralı

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Ovaeymir Beldesi eski Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, senet karşılığı Ercan Köse'ye sattığı koyunların parasını tahsil edemeyince çocukları ile birlikte borçlunun kardeşi Şahin Köse ve kefil Talip Temel'i sıkıştırdı. Taraflar arasında çıkan tabanca ve bıçaklı kavgada Hasan Köse yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Koçarlı İlçesi Şahinciler Köyü'nde meydana geldi. Şahinler Köyü'nden Ercan Köse, iki ay önce Ovaeymir Beldesi eski Belediye Başkanı Mehmet Öztürk'ten senet karşılığı koyun aldı. Ancak, Köse, ödeme zamanı kayıplara karıştı. Bunun üzerine alacaklı Mehmet Öztürk, çocukları Sait ve Fatih Öztürk'ü de yanına alarak dün Şahinciler Köyü'ne gitti. Öztürk ve çocukları, Köse'yi bulamayınca parayı kardeşi Şahin Köse'den istedi. Köse'nin borç ile alakası bulunmadığını söylemesi üzerine tartışma çıktı. Parasını isteyen Öztürk ve çocukları, çıkan tartışma sonucu Şahin Köse'yi tartakladı.

Bugün senede kefil olan Talip Temel, iki grup arasındaki gerginliği ortadan kaldırmak üzere tarafları Şahinler Köyü kahvehanesinde buluşturdu. Öztürk ve Köse aileleri arasındaki görüşme, kısa sürede tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda, alacaklı olan Mehmet Öztürk, oğulları Sait ve Fatih Öztürk ile 46 yaşındaki Hasan Köse, köyde çobanlık yapan 48 yaşındaki Ahmet Köse, 25 yaşındaki Mehmet Köse ve kefil Talip Temel yaralandı.

Yaralılardan, Sait ve Fatih Öztürk kardeşler Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne, Mehmet Öztürk, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Hasan, Ahmet, ve Mehmet Köse Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Hasan Köse, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Hafif yaralanan Talip Temel'in ise tedavisi olay yerinde yapıldı.

Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan Mehmet Köse, babasının ölüm haberi üzerine hastane bahçesinde, “Babamın kanı yerde kalmayacak” diye tehditler savurdu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



DHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 09:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?