18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOÇARLI - AYDIN

Aydın-Koçarlı: Çallı Köyü'nde 2 ayda bir değişen öğretmenler herkesi bıktırdı

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı Çallı Köyü’nde veliler, okuldaki öğretmenlerin 2 ayda bir değişmesinden şikayetçi oldu. 2003-2004 eğitim döneminin başlamasından sonra, okullarında 4 öğretmen değişikliği yapıldığını belirten öğrenci velileri, "Öğretmenin biriyle tanışmadan öbürü geliyor. Bir yılda dört öğretmen değiştiren çocuk ne öğrenebilir" sözleriyle olaya tepki gösterdi.

Çallı Köyü Muhtarı Şükrü Ocak, okulun vekil öğretmenlerle idare edildiğini ve sürekli öğretmen değişikliği yaşandığını ifade ederek, "Köyümüzde 120 öğrencimiz var. Bunun yarısı orta bölümü okuduğu için taşımalı olarak başka köylere gidiyor. İlköğretimde okuyan yaklaşık 60 öğrencimiz ise eğitim-öğretim sezonunu öğretmen tanımakla geçirdi. Bu yıl öğrencilerimiz, şu ana kadar 4 öğretmen değiştirdi. Bu da her iki ayda bir öğretmen değişmesi demektir. Duyuyoruz yeni bir öğretmen gelmiş. Öğretmenle tanışayım deyinceye kadar, yerine yenisi geliyor. Okulumuz vekil öğretmenlerle idare ediliyor. Sürekli öğretmen değişmesi verimliliği düşürüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ya tam öğretmen göndersin ya da hiç göndermesin. Çocuklarımızı okutuyoruz diye kendimizi kandırmayalım" şeklinde konuştu.

Durumdan rahatsız olduklarını belirten veliler, eğitim kalitesinin düşmesi nedeniyle, öğrencilerin eskisi gibi üniversiteyi kazanamadığını ve lisede temelleri olmadığı için çok sıkıntı çektiğini belirttiler.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 20:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?