20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOÇARLI - AYDIN

Başka yürekler yanmasın istiyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 24 yıl önce PKK terörüne oğlunu şehit veren Aydın'ın ilk şehit annesi olan Ayşe Güzel, terörün bitirilmesini istiyor.

Oğlunun mezarını her bayramda ve yıl dönümünde yalnız bırakmayan anne Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık başka annelerin ağlamasını istemediğini, evlat acısını hiçbir şeyin dindiremediğini söyledi.

Eşinin, oğlunun acısına dayanamadığını ve ölümünden 10 yıl sonra vefat ettiğini anlatan Güzel, komando onbaşı olan oğlunun 1983 yılında askere gittiğini, terhisine 63 gün kala PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde karakolu basarak askerlerimizi şehit ettiği ilk olaydan sonra teröristleri takip operasyonuna katıldığını anımsattı.

30 Ağustos 1984 günü helikopterden atlarken açılan ateş sonucu oğlunun şehit düştüğünü belirten Güzel, çobanlık yaparak aile bütçesine katlı sağlayan oğlunun askeri törenle köy mezarlığına defnedildiğini, anısına da kaymakamlıkça köy girişine çeşme yapıldığını belirtti.

OĞLUMUN ŞEHİT OLDUĞUNDA DOĞANLAR BUGÜN 24 YAŞINDA

Geride kalan 5 evladıyla hayata sarıldığını söyleyen Güzel, “Her yıl dönümünde olduğu gibi bu yıl da oğlumun mezarına geldim. Maalesef benim oğlumdan sonra olaylar hala devam ediyor ve anneler yine ağlıyor. Oğlumun şehit olduğu tarihte doğanlar bugün 24 yaşına geldi. Bugün doğanlar bile aynı endişeyi taşıyor. Artık bu acı bitmeli. Bunda en büyük görev de siyasilere düşüyor” dedi.

HATIRALARI SAKLI

Oğlunun askerlik valizinde bulunan cüzdanındaki son paraları, içtiği sigara paketini, sökükleri dikmek için kullandığı iğne ve iplik makarasını ve mendilini hala sakladığını kaydeden Güzel, “Allah kimseye bu acıyı vermesin. Bunlar oğlumdan kalan tek hatıra. Ölene katar en kıymetli varlığım olarak saklayacağım. Onu yaşatan da bunlar. Kokusu hala üzerinde” diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 13:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?