22
Mayıs
2024
Çarşamba
KOÇARLI - AYDIN

Çallı'ya yeni okul

Aydın İl Genel Meclisi, Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çallı Köyü'nde kullanılamaz hale gelen ilköğretim okulunun yerine 3 derslikli yeni bir okul yapma kararı aldı.

Geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi toplantısında gündeme getirilen Çallı Köyü İlköğretim Okulu ile ilgili olarak İl Genel Meclisi, 2005 yılında ek bütçeyle Çallı'ya 3 derslikli yeni bir okul yapılması kararını aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, "Okulun içinde eğitim yapmak hemen hemen imkansız hale gelmiş. Öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir özveriyle kutsal bir hizmeti yerine getiriyorlardı. Okulun durumu göz önünde bulundurularak aciliyetine binaen meclisimiz iktidar ve muhalefetiyle birlikte Çallı İlköğretim
Okulu'nu ek gündem maddesi olarak İl Genel Meclisi gündemine getirdi. 2005 yılı yatırım programına alınması konusundaki öneri İl Genel Meclisimiz tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Okulu ihalelerden artan paralarla bu yıl bitirerek çocuklarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. En kötü ihtimalle de 2006 Milli Eğitim Komisyonu programı içerisine aldık. Ek bütçe sağlayamasak bile 2006 yılında okulu mutlaka bitireceğiz" diye konuştu.

Meclis çalışmalarında iktidar ve muhalefet olarak tam bir uyum içerisinde hizmetleri götürmeye çalıştıklarını belirten Eser, "Çallı İlköğretim Okulu konusunda muhalefetin gösterdiği hassasiyetten ötürü kendilerini teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi olarak sadece bu konuda değil, tüm kararlarda muhalefet ve iktidar tam bir uyum içerisinde çalışmakta ve kararları oy birliğiyle almaktayız" dedi.

Bu yıl bitirilmesi hedeflenen ancak ek bütçe sağlanamazsa 2006 yılında bitirilecek olan Çallı Köyü İlköğretim Okulu için yaklaşık 100 bin YTL harcanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?