20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOÇARLI - AYDIN

Doktorsuzluktan göz sırası çilesi

Aydın'da yıllardır bir türlü çözülemeyen göz doktoru sıkıntısı hastaları perişan ediyor.

Aydın Devlet ve Atatürk Devlet Hastaneleri'nde göz hastalarına yaklaşık 2 hafta sonraya sıra veriliyor.

Muayene olmak ve sıra almak isteyen göz hastaları ise gecenin büyük bir bölümünü hastanede geçiriyor. Zaman zaman kavgaların da yaşandığı göz sırasında vatandaşlar yıllardır sorunun çözülmediğini belirterek yetkililerden yardım istiyor.


Hükümetin sağlık alanında yaptığı reformlar birçok konuda vatandaşı rahatlatırken, Aydın'da yıllardır yaşanan göz doktoru sıkıntısı bir türlü çözülemedi.

İl merkezinin yanı sıra Nazilli, Söke, Kuşadası ve Çine'de yaşanan sıra sorunu daha önce dolandırıcıların iştahını kabartmış ve para karşılığı sıra satma olayları yaşanmıştı. Polis ve hastane görevlilerinin tedbirleri ile bu sorun çözülürken, il genelinde göz hastalarının sıra çilesi bir türlü çözülemedi.


Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde haftalardır kapalı olan göz sırası listesi, bugün açıldı. Ancak sabah saat 07.30 itibariyle doldu. Bugün Aydın merkez ve değişik ilçelerde yaşayan göz hastaları haftalar sonrasına da olsa sıra alabilmek için gece saat 02.00'de sıraya girdi. Havanın soğuk olması nedeniyle görevliler hastaların üşümemesi için sıra bekleyen hastaları içeri aldı. Ancak saat 05.00 sıralarında doktorların bir günlük muayene edebileceği hasta sayısı olan 80 kişiye ulaşılınca geri kalan hastalar, yine muayene olamadı. Parası olan hastalar ise özel hastane ve doktorların özel muayenehanelerine gitmek zorunda kaldı.

"HASTALAR KENDİLERİ SIRA SİSTEMİ OLUŞTURUYOR"


Sıra yüzünden sürekli tartışmaların yaşandığı göz sırasında hastalar dolandırıcılara ve uyanıklara karşı haklarını koruyabilmek için kendi aralarında özel bir sıra sistemi oluşturmuş. Gece hastaneye ilk gelen 3 kişi kağıt kalem hazırlayıp liste tutuyor. Daha sonra göz muayenesi için gelenler buraya isimlerini yazdırıyor. Tamamen güven ilişkisine dayanan bu sıra sisteminde de zaman zaman kavga ve gürültüler yaşanıyor.


Yaşanan sıkının göz doktoru sayısının yetersizliğinden kaynaklandığını belirten hastane yetkilileri, idare olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak sorunun çözülemediğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?