31
Mayıs
2024
Cuma
KOÇARLI - AYDIN

İş göremez raporlu ama..

Aydın Koçarlı’nın Kuşlarbeleni Köyü’nde yaşayan ve yatalak olduğu için malulen emeklilik için başvuran yaşlı adamın isteği, "Çalışma gücünü kaybetmediği" gerekçesiyle kabul edilmedi.

Bir tarafı tutmuyor

Bağ-Kur’lu 75 yaşındaki Şevki Yıldırım, 11 yıl dört ay prim ödedi. Beş yıl önce felç geçiren Yıldırım’ın sağ tarafı tutmaz oldu. Yataktan kalkamayan yaşlı adamın yakınları, malulen emekli olması için iki yıl önce Bağ-Kur Aydın İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Kurum, hastaneden heyet raporu istedi.

İsteğiniz reddedildi

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nin raporu yeterli bulunmadı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden ayrıntılı rapor alınarak yeniden malulen emeklilik için başvuruldu, bu kez, "Çalışma gücünüzü kaybetmediğinizden malulen emeklilik talebiniz reddedilmiştir" yazısı geldi.

İş göremez raporlu

Kimseden maddi beklentisi olmadığını söyleyen Yıldırım, "Sadece hakkım olan emekliliği istiyorum. Yüzde 90 iş göremez raporum var. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışabileceğimi bildirdi. Beş yıldır yataktan kalkamıyorum. Eşimin, çocuklarımın sırtında hastaneye gidiyorum, nasıl çalışabilirim" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?