15
Mayıs
2024
Çarşamba
KOÇARLI - AYDIN

Koçarlı Çamfıstığı Festivali

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bu yıl 3.sü düzenlenen Koçarlı Çamfıstığı Festivali başladı. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivalin ilk gününde en iyi çamfıstığı yetiştiricileri belirlendi. 

Koçarlı Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan çamfıstığı festivalinin açılış törenine, Aydın Valisi Mustafa Malay, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Semerci, Mesut Özakçan, Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, İncirliova Belediye Başkanı Ümit Yahya Orbay, koçarlı halkı ve davetliler katıldı. 

Halk yürüyüşü, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan 3. Çamfıstığı festivalinin açılış konuşmasını yapan Kuçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan, festivalin sadece eğlenmek anlamına gelmediğini belirterek, bunu 3. çam fıstığı etkinlikleriyle herkese göstereceklerini söyledi. Çam fıstığının Koçarlı'da belli başlı geçim kaynaklarının başında geldiğini ifade eden Özarslan, "Koçarlı'nın ovasında pamuk ve mısır üretilirken, dağlarında incir zeytin ve çamfıstığı üretiliyor. Çam fıstığı bizim için çok önemli. Çünkü bütün ürünlerden zarar ederken çam fıstığı bizim yüzümüzü güldürdü. O nedenle çam fıstığını diğer ürünlerden ayrı tutmamız normal" dedi. 

Törende protokol konuşmalarının ardından 11 üreticinin katılmış olduğu en iyi çamfıstığı yetiştiricisi belirlendi. 11 üreticinin yer aldığı yarışmada Muammer Durmaz birinci, Mehmet Karaoğlu ikinci ve Ali Sarıoğlu üçüncü oldu. Festivalin açılış töreninin ardından Koçarlı Çanakkale Şehitleri Anıtı açıldı. 39 şehit isminin bulunduğu anıtın Aydın İli ve İlçeleri Kültür Derneği'nin ve Koçarlı Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırıldığı bildirildi. 

Festival'in birinci günü akşamı Koçarlılar ünlü şarkıcı Onur Akın sahne aldı. Onur Akın, seslendirdiği parçalarla Koçarlılara unutulmaz bir gece yaşattı. 2 gün daha sürecek olan Çamfıstığı festivalinin ikinci gününde tarımla ilgili paneller düzenlenecek. 3. gün ise Koçarlı çamlıklarında piknik düzenlenecek. Ve festival Çoşkun Sabah'ın halk konseriyle son bulacak.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed mirze IP: 85.107.47.xxx Tarih : 30.08.2007 11:26:18
çok güzel geleneklerimize sahip çıkalım