31
Mayıs
2024
Cuma
KOÇARLI - AYDIN

Koçarlı sağlıkta öncü

Türk Tabipler Birliği tarafından "Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü" ile onurlandırılan Koçarlı Sağlık Ocağı'na 3 Kasım 2007 tarihinde Hacettepe Üniversitesi'nde verilen sertifikası düzenlenen törenle asıldı. Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişşoğlu, İncirliova Kaymakamı Cafer Sarılı, Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve davetliler katıldı. 

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Çobanoğlu, Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü'nün yılda bir kez verildiğini söyledi. Bu ödülün olanaklar ölçüsünde başarılı bir ekip hizmeti veren, entegre sağlık hizmetleriyle bölgesindeki vatandaşlarla kaynaşmış sağlık ocaklarına verildiğini belirten Çobaoğlu, "Koçarlı Sağlık Ocağı, 2006 yılı içerisinde verdiği hizmetleriyle Türkiye genelindeki üç sağlık ocağından bir tanesi olmayı başardı. Verilen bu ödülün amacı sağlık ocaklarını kamuoyuna tanıtmak ve diğer sağlık ocaklarını çalışmaları konusunda özendirmektir. 1991 yılından beri verilen bu ödülü almak için sağlık kuruluşlarının yaptığı başvurular 7 üniversite ve halk sağlığı kürsüsünde incelenerek, seçimler yapılıyor. Böylesine geniş katılımlı bir yarışmada sağlık ocağımızın dereceye girmesi bizleri çok mutlu etti" dedi. 

Sağlık hizmetlerinin verilen en önemli bir tanesi olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, her kim olursa olsun mutlaka küçük yaşlardan itibaren her kesin sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İnsanların bu hizmeti alırken ilgi, alaka ve güler yüz beklediğini kaydeden Malay, hastanelerin birleştirilmesi, ilaç alım sorunlarının giderilmesi ve hastane önlerinde kuyrukların azalması için alınan önlemlerde sağlık hizmetlerinde önemli ilerlemeler sağlandığını kaydetti. Son dönemde uygulanmaya başlanılan hekim seçme hakkı ile doktorlar arasında tatlı bir yarışın yaşanmaya başladığına işaret eden Malay, "Çünkü vatandaşlarımız hangi doktordan daha çok ilgi görürse onu tercik ediyorlar. Her meslekte olduğu gibi bu işte de kötüler olacaktır. Ama biz bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Özel İdare kaynaklarından ilimizde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için gerekli tüm katkıyı yapıyoruz. Koçarlı Sağlık Ocağı'nın böyle bir başarı elde etmesi, bizi çalışmalarımızda biraz daha motive etti. İnşallah bu başarıların devamı gelir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından sağlık ocağının duvarına "Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü" plaketi Vali Malay tarafından asıldı. Koçarlı Sağlık Grup Başkanı Taşkın Can ve sağlık personellerine protokol üyeleri tarafından sertifikalarının verildiği törende daha sonra, özel bir şirket tarafından tefriş edilen aşı odasının açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan usta IP: 81.213.246.xxx Tarih : 7.03.2008 18:26:59

valla helal olsun,bildiğin kuru binaya ödül veriliyorsa 24 saat hazır ve tam donanımlı 112 mi var? acilin tam mı?gelen hastayı eczaneye göndermeden rahat ettirebiliyon mu?her türlü ilaç ve sarfın hazır mı?Binan modern mi?çok garibime gitti bu ödül benim.eller de neler var neler...