25
Nisan
2024
Perşembe
KOÇARLI - AYDIN

Koçarlı şehidine ağladı

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde arazi taraması yaptıkları sırada teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Komanda Er Mustafa Aydın, memleketi Aydın’da toprağa verildi.
Koçarlı İlçesi’nin Satılar Köyü’nde düzenlenen askeri törene, askeri erkanın yanı sıra Koçarlı Kaymakamı Tuncay Engin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu’nun katılmadığı törende, Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve Emniyet Müdürü Cemil Demir cenaze töreninden sonra mezarlığa gelerek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.
Köylülerin ve şehit yakınlarının yoğun ısrarı ile şehidin naşı, ilk olarak baba ocağına götürüldü. Bu sırada Şehit Er Mustafa Aydın’ın annesi Emir Ayşe, babası Turan ve abisi Serkan fenalık geçirdi. Aydın’ın naaşı daha sonra askerler tarafından Satılar Köyü Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşındı. Törene katılan vatandaşlar, evden mezarlığa kadar tekbir getirerek yürüdüler. Cenaze töreninde şehit yakınları, bölücü terör örgütüne lanet okuyup "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attılar.
Bu arada şehit Jandarma Komando Er Mustafa Aydın’ın, 1,5 ay önce, terhisine 40 gün kala ninesinin vefatı nedeniyle izine geldiği, burada da yakınlarına "Ortalık karıştı. Ben ölürsem beni mezara tekbirlerle götürün" diye vasiyette bulunduğu bildirildi.
Törene Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) dışındaki siyasilerin katılmaması dikkat çekti.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 23:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?