30
Mayıs
2024
Perşembe
KOÇARLI - AYDIN

MHP'li Taner Cincin'de

MHP’Lİ TANER KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Aydın’ın en çalışkan vekili seçilen MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, seçim çalışmalarını Koçarlı ve Köşk ilçelerinde gerçekleştirdiği esnaf ve köy ziyaretleriyle sürdürdü.

Seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam eden MHP’li Recep Taner, son olarak Koçarlı ilçesine bağlı Cincin ve Köşk ilçesine bağlı Yavuzköy’de üreticilerle bir araya geldi. Ziyaretlerinde köylülerin sorunlarını dinleyen Taner, MHP’nin sorunlara getireceği çözüm önerilerini anlattı.

Türkiye Milletvekillerini İzleme Komisyonu (TÜMİKOM) tarafından yapılan araştırmada Aydın’ın en çalışkan milletvekili seçildiğini açıklayan Recep Taner, MHP Aydın milletvekillerinin de Ege Bölgesi’ndeki milletvekilleri içerisinde mecliste en çok çalışan milletvekilleri olarak açıklandığını belirterek, “MHP Aydın Milletvekilleri olarak mecliste en çok çalışan milletvekili seçilmemiz tabiî ki bizleri mutlu etmektedir. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aydın’a Aydın’lıya ülkemize hizmet etmek için sizlerin vekilleri olarak meclise sizler tarafından gönderildik. Ancak muhalefet milletvekili olarak yapmak istediklerimizi tam olarak yerine getirmede sıkıntı yaşamaktayız. Cincin ile ilgili yapmak istediğimiz ancak meclis çoğunluğumuz yetmediği için AKP milletvekillerince reddedilen Cincin Kalesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanına vermiş olduğum soru önergesinde 1995 yılında ‘Anıt Eser’ olarak tescil edilen Koçarlı’nın açık hava müzesi niteliğindeki tarihi Cincin Kalesinin restore edilmesiyle turizme ve bölgeye sosyal, ekonomik anlamda katkı sağlanacağı yönündeki önergemize sayın bakan Aydın’da o kadar çok güzel yerler var ki, hepsine yetişmek mümkün olmuyor ama bunları dikkatle takip ediyoruz cevabı vermesine karşın hala bir gelişme yaşanmamıştır” dedi

Emeklilikte yaş mağdurları olarak bilinen 1999 yılı ve öncesinde SGK’lı olan Prim Ödeme Gün Sayısı ile sigortalılık sürelerini tamamlamış ancak yaş için bekleyenlerin emekli olabilmeleri hakkının tanınması yönündeki önerge verdiklerini ancak bunun Mecliste reddedildiğini hatırlatan Taner, “Torba Kanun görüşmelerinde, 08.09.1999 tarih ve öncesinde çalışmaya başlamış prim ödeme gün sayısı ile sigortalılık sürelerini tamamlamış olmak kaydıyla yaşının dolmasını bekleyenlere bir defaya mahsus emekli olabilmeleri imkânını sağlayacak önergemiz AKP Milletvekillerince reddedildi. AKP milletvekillerince reddedilen Torba Kanun görüşmelerinin hemen ardında AKP Aydın Milletvekili Sayın Mehmet Erdem’e Kuyulu Köyü ziyareti esnasında bir vatandaşımız ‘Sayın Milletvekilim MHP Aydın Milletvekili Recep Taner’in vermiş olduğu bir defaya mahsus emekli olma önergesini neden reddettiniz?’ sorusu üzerine Sayın Erdem ‘Recep Bey o önergeyi eksik verdi’ dedi. Biz tam olarak düzenleyerek yeniden vereceğiz cevabını vermiş. Ancak Torba kanun meclisten geçerek kanunlaştı. Mehmet Erdem bey hala önerge hazırlayarak meclise vereceğim diyerek vatandaçlarımızın umutlarıyla oynamaktadır. Şimdi Sayın Erdem’e sormak istiyorum. Aradan onca zaman geçmesine rağmen size göre eksik olan önergeyi ne zaman tamamlayarak yaş mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi sağlanacaktır. Bizlere yapmak istediğimiz hizmetlerimizi mecliste AKP milletvekillerine takılmaması için güç verin. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun 12 Haziran karar anı geldiğinde oyunuzu MHP’den yana kullanın” diye konuştu.

MHP’Lİ TANER KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
MHP’Lİ TANER KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 18:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?