3
Haziran
2024
Pazertesi
KOÇARLI - AYDIN

Orman sevdalısı aile

Koçarlı'nın Çallı Köyü'nde ikamet eden Yardım ailesi, ailece ormanların korunması için mücadele veriyor. 

Geçtiğimiz yaz çıkan yangında kül olan 500 hektar kızılçam korusu ormanın yeniden ağaçlandırılması için dün Kuşadası'na bağlı Yeniköy'de gerçekleştirilen fidan dikme töreninde ilk sıralarda Yardım ailesi yer aldı. Germencik'te konuşlanan Fatih Orman ilk yardım ekibinde görev yapan Durmuş Yardım, Koçarlı'nın Çallı Köyü'nde yaşayan eşi Emir, gelini Dilek ve kızları Kezban ile Nermin'i de yanına alarak yanan bölgedeki yaraların sarılması için Yeniköy'e geldi. 

Durmuş Yardım, Fatih Orman ilk yardım ekibindeki görevini sürdürürken, Emir, Dilek, Kezban ve Nermin'den oluşan Yardım ailesi de yanan bölgelerin tekrar yeşermesi için hummalı bir fidan dikme yarışına girdi. Durmuş Yardım'ın eşi Emir Yardım, meydana gelen her yangından sonra kahrolduğunu belirterek, eşinin de ormancı olması nedeniyle ormanlara karşı büyük bir hassasiyet duyduğunu söyledi. 

Gelini ve kızlarıyla birlikte ormanla ilgili her türlü çalışmaya gönüllü olarak katıldıklarını belirten anne Emir Yardım, "Kuşadası'ndaki yangını duyunca çok üzülmüştüm. Buranın yeniden yeşermesi için fidan dikileceğini duyunca Koçarlı'nın Çallı Köyü'nden koşup geldik. Ormanlar bizim her şeyimiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğim, ormanlarımızı gözümüz gibi korumamız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 16:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?