18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOÇARLI - AYDIN

Özürlülere tekerlekli sandalye

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’nden 14 özürlü vatandaş, tekerlekli sandalye ile sevindi. Koçarlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 4 özürlüye akülü, 10 özürlü vatandaşa da normal tekerlekli sandalye hediye edildi.

Koçarlı’nın tüm köyleri ve 2 beldesinde yaptıkları araştırmayla tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanları tespit ettiklerini belirten Kaymakam Mustafa Özarslan, toplam 96 özürlü vatandaş belirlediklerini söyledi. 2 ay süren çalışma sonucunda muhtaç, özürlü 14 vatandaşa, özürlü aracın alınmasına karar verildiğini belirten Kaymakam Mustafa Özarslan, tüm özürlü araçları için 12 bin YTL harcadıklarını söyledi. Aydın Valisi Mustafa Malay’ın da katıldığı törende, özürlülere tekerlekli sandalyeleri verildi. Halkı özürlülere karşı daha duyarlı olmaya çağıran Aydın Valisi Mustafa Malay, güneş göremeyen özürlü vatandaşların kavuştukları araçlar sayesinde güneş göreceklerini ifade etti. Vali Malay, özürlülere her yerde öncelik tanınmasını istedi. Daha sonra özürlülere sandalyelerini veren Vali Malay, akülü özürlü araçlarını alanlara, kullanmaları konusunda yardımcı oldu.

Tekerlekli sandalye almaya yakınlarıyla gelen Nurseren Coşkun, tekerlekli sandalyeye kadar normal sandalyede taşındı. Akülü tekerlekli sandalyeye oturduktan sonra tek eliyle aracını yürüten Coşkun, kendilerine bu imkanları sağlayanlara teşekkür etti. Çoşkun, ilk kez birisinin yardımı olmadan yürümenin mutluluğunu yaşadı. Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı Lokali’nde düzenlenen tören sonrası protokol ve özürlüler birlikte yemek yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 02:06:53
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 13:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?