27
Mayıs
2024
Pazertesi
KOÇARLI - AYDIN

Sorunlara demokratik çözüm

Koçarlı'da eğitim veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na, okul yönetimi ile öğrenciler arasında yaşanan sorunları gidermek amacıyla ’dilek ve şikayet’ kutusu yerleştirildi.

Sezon başında okula astıkları istek ve şikayet kutusuyla öğrenci-öğretmen ve idareci çatışmasını önlediklerini belirten Okul Müdürü Adanan Karakaya, okulda 7 aydır hiçbir sorun yaşamadıklarını ve öğrencilerin okulu daha fazla sevmeye başladığını söyledi.

Amaçlarının demokrasiyi en alt kademeden başlatmak ve oto kontrol sistemi oluşturmak olduğunu ifade eden Karakaya, "Okul idaresi olarak demokrasiye inanıyoruz. Daha önceki yıllarda yaptığımız anketlerde öğrencilerin idare ve öğretmenlerle birçok sorun yaşamasına rağmen, öğretmenler kötü davranır endişesiyle bu sorununu bizlere aktaramadığını tespit ettik. Bunu önlemek amacıyla okula istek ve şikayet kutusu koyduk. Şu anda öğrencilerimiz, öğretmenlere ve bize söyleyemediği tüm sorunlarını burada dile getiriyor. İsimsiz ve imzasız bu eleştirileri değerlendirilerek çözüm yolu arıyoruz. 30 yıllık idareci ve öğretmenim. Bu sistem sayesinde benim bile fark edemediğim hatalarım olduğunu gördüm" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 15:48:53
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 13:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?