29
Mayıs
2024
Çarşamba
KOÇARLI - AYDIN

Uyuşturucu operasyonu

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda toplam 2 bin 746 gram esrar maddesi ile 570 bin 352 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.

2 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre; Koçarlı’ya bağlı Tekeli köyünde yasa dışı ekim yapıldığı yönünde alınan bir istihbaratı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, köye operasyon düzenledi. Söz konusu köyde ikamet eden Y.T. (48) tarafından kiralanan M.K’ye (51) ait arazide yapılan aramalarda mısırkarın arasına dikilmiş vaziyette uyuşturucu madde imalatında kullanılan toplam 570 bin 352 kök dişi Hint keneviri bitkisi ile arazinin içerisine gizlenmiş 2 bin 743 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Öte yandan şüphelilere ait ev ve eklentilerinde de yapılan aramalarda da Y.T’ye ait evde 3 gram kubar esrar maddesi daha bulundu.
Operasyonlarda ele geçirilen bitkilere jandarma ekipleri tarafından bulundukları yerlerden sökülerek imha edilirken, toplam 2 bin 746 gram esrar maddesine ise el konuldu. İfadeleri alınan zanlılar, gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?