17
Mayıs
2024
Cuma
KOÇARLI - AYDIN

Valiye bandolu karşılama

Açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Koçarlı’nın Dedeköy Köyü’nü ziyaret eden Aydın Valisi Mustafa Malay, köylüler tarafından bandoyla karşılandı. İlk defa bir köyde bando ile karşılanmanın şaşkınlığını yaşayan Vali Malay, bandocu öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, Koçarlı Dedeköy’de Aydın eski milletvekillerinden Behiç Tozkoparan’ın eşi Meral Tozkoparan tarafından Dedeköy İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılan anasınıfının açılışını yaptı. Beraberindeki heyetle birlikte açılış için köye gelen Vali Malay, köy meydanında bando ile karşılanınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Meslek hayatında ilk defa bir köyde öğrenciler tarafından bando ile karşılandığını belirten Vali Malay, "Muasır medeniyeti yakalamanın temel şartı eğitimdir. 20 yılı aşkın süredir devlet memuru olarak görev yapıyorum. Dedeköy’de iki tane ilkle karşılaştım. Bunlardan birincisi ilk defa bir köyde bando ile karşılanmak, diğeri de bir köyde ana sınıfının açılışına katılmak. Vatanını milletini seven herkes eğitime katkıda bulunsun. Bir ülkede terörü, işsizliği ve akla gelebilecek her türlü olumsuzluğu önlemenin yolu eğitimden geçer. Eğitime katkıda bulunan Tozkoparan ailesine teşekkür ediyorum" dedi. Açılışın ardından Vali Mustafa Malay, yine bando ile köyün çıkışına kadar uğurlandı.

koçarlı
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 15:42:51
Güncelleme :2 Ocak 2006 Pazartesi 11:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?