29
Mayıs
2024
Çarşamba
KOÇARLI - AYDIN

Yüzde yüz başarı

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Mersinbelen köyündeki S.S. Mazon Orman Köyleri Kalkınma Kooperatifi tarafından yeniden kurulan künar işletme tesisi ilk denemesinde yüzde yüz zayiatsız başarıya ulaştı. Mazon Kalkınma kooperatifi Başkanı Dursun Özdemir İHA ekibine tesisi dolaştırarak işlemesi hakkında bilgiler verdi.


Daha önce İtalyan firması tarafından kurulan ve hiçbir künar işlemeden kapanan tesis kooperatif Başkanı Dursun Özdemir ve yönetim kurulu tarafından Devlet destekli Üç yol firması tarafından yeniden kuruluyor. İtalyan firması tarafından kurulup hiçbir şekilde üretim yapamadan kapanmasından dolayı aynı problemlerin yaşanmaması için büyük bir titizlikle kurulumu devam eden tesis ilk denemesinde yüzde yüz başarı ile zayiatsız bir üretim gerçekleştirdi.


İşletmenin Mazon bölgesi Orman Köylülerinin büyük bir umut kaynağı olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Dursun Özdemir, tesisin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını söyledi. Tesisin işletme sistemini anlatan Başkan Özdemir, fabrikanı el değmeden hijyenik bir şekilde üretim yapacağını ifade etti. Fabrikanın deneme aşamasında böyle bir başarının büyük mutluluk verici olduğunu söyleyen Özdemir, Üçyol Firması sahibi Sunay Üçyol ve ekibine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 13:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?