24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Günübirlikçiğe KDV kıyağı

Kuşadası Ticaret Odası, Türkiye'ye günübirlik giriş yapan Yunanlılar'a büyük kolaylık sağlayacak KDV iadesi uygulamasının hayata geçirilmesi için harekete geçti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın açıklamaları üzerine çalışma başlatan Kuşadası Ticaret Odası, vergi iadesinin yasal zeminini Kuşadası gümrüğünde oluşturmak için özel bir şirketle görüşmelere başladı. Kuşadası ile Sisam Adası arasındaki yoğun insan trafiğini dikkate alan Ticaret Odası, Kuşadası'na günübirlik gelerek alışveriş yapan Yunanlılar'ın KDV iadesinden yararlanabilmesi doğrultusundaki uygulamanın başlatılması için dün bir toplantı yaptı.

Yönetim kurulu toplantısında özel bir firmadan "tax free" yani KDV iadesiyle ilgili bilgi alan yetkililer, Sisam'dan gelerek Kuşadası'nda alışveriş yapan Yunanlılar'a gümrük çıkışında ellerindeki malların faturalarının KDV tutarlarının iade edilmesi ilkesel olarak benimsedi. Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, KDV iadesinin gerçekleşmesi durumunda Sisam ile Kuşadası arasındaki ticaret hacminin büyük rakamlara ulaşacağına inandıklarını söyledi.

Bunun gerçekleşmesi için bazı firmalardan teknik bilgi aldıklarını ve işbirliği yapacaklarını kaydeden Akdoğan, toplantının çok faydalı olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:14:01
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?