24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Turistler KDV ödemeyecek

Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası'na günübirlik ya da konaklamalı giriş yapan turistlere büyük kolaylık sağlayacak KDV iadesi uygulamasının hayata geçirilebilmesi amacıyla atağa geçti. Bu konuda Global Refound isimli şirketle anlaşan Ticaret Odası, Türkiye'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası'na gelen tüm turistlerin KDV iadesinden yararlanabilmesi doğrultusunda başlattıkları çalışmaları tamamladıklarını ve Pazartesi günü özel bir şirketle sözleşme imzalayacaklarını belirterek, "tax free" yani KDV iadesiyle ilgili gümrük çıkışında ellerindeki malların faturalarının KDV tutarlarının iade edilmesinin sağlanacağını söyledi.

Kuşadası tanıtımı için bir başka firmayla da anlaşmaya vardıklarını ve Pazartesi günü sözleşme imzalayacaklarını kaydeden Serdar Akdoğan, çalışma kapsamında bir internet portalı kurulacağını, bir tanıtım CD'si hazırlanacağını, ayrıca en az 5 bin fotoğraflık bir arşiv oluşturulacağını söyledi. Bu arada, en son 1994 yılında tanıtım filmi yapıldığı için, yeni tanıtım CD'si merakla beklenmeye başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 15:12:20
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?