2
Haziran
2024
Pazar
TURİZM

Ege'nin kaderini değiştirecek

Avrupa'nın en büyük Kongre Merkezi'nin inşaatı Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda sürüyor.

Kuşadası ve Ege'nin kaderini değiştireceği iddiasıyla yaz sezonu içerisinde düzenlenen törenle, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından temeli atılan Kongre Merkezi'nin inşaatı sürüyor. Sermaye artırımıyla ilgili süreç hukuken tamamlanmadığı için kredi sözleşmesi imzalanamadığından inşaatın yavaşladığı, ancak en geç gelecek ay sonunda yeniden hız kazanacağı açıklandı.

Kongre Vadisi projesini hayata geçirmek için kurulan KOMER isimli şirketin sermayesini yükseltme kararı aldığını kaydeden KOMER Murahhas Azası Şinasi Hurda, sermaye artırımı sonrası inşaatın büyük bir hızla devam edeceğini, kongre merkezinin planlanan sürede hizmete gireceğini söyledi.

KOMER'in sermaye artırımında ortakların rüçhan haklarının bulunduğunu, ancak kullanılmayacak rüçhan hakkına denk düşen bölümün yönetim kurulu kararıyla mevcut ya da yeni ortaklara satılabileceğini kaydeden Şinasi Hurda, ay sonuna kadar mevcut ortaklardan taahhüt edilmemiş hisselerin dağıtılacağını ifade etti. Sermaye artışı kararı alınan genel kurulda hisselerin A2 ve A3 olarak ayrılmasını kararlaştırdıklarını anlatan Hurda,

"Buna göre ortaklarımıza çağrı yaptık. Tüm ortaklarımız sermaye artışına hangi oranda katılacağına karar veriyor. Ortaklarımız arasında İl Özel İdaresi ve Ticaret Odası gibi resmi kurumlar var. İl Özel İdaresi 2006 bütçesini ancak geçtiğimiz hafta yapabildi, Ticaret Odası da öyle. 2.4 milyon YTL'den 40 milyon YTL'ye çıkardığımız sermaye artışının tamamlanması için gereken hukuki bir süreç var. Kredi alabilmemiz için sermaye artışının tamamlanması gerekiyor. 20 Ocak'ta yapılacak yönetim kurulu toplantısında hisseler netleşecek ve hemen ardından önceden görüştüğümüz 5 bankadan biri ya da birkaçıyla kredi sözleşmesi imzalayacağız. Krediyi alır almaz inşaat yeniden hızlanacak ve planlanan sürede bitirilecek. Normalde sürede bir uzama söz konusu değil. Kongre Merkezi'nin inşaatı 2007'nin ekim ayında bitecek ve 2008 sezonuna her şeyiyle hazır olarak girecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan hem Kongre Merkezi hem de Civillarium için yatırım belgelerini aldıklarını açıklayan Şinasi Hurda, merkezin teşvik belgesinin de çıktığını, Civilarium'un teşvik belgesinin ise gelecek ay içerisinde alınacağını belirtti. Şinasi Hurda, Kongre Vadisi içerisinde yapılacak 5 yıldızlı otel için şimdiden Hilton, Sheraton, Swiss Otel, Holiday İnn ve Meriot Otel gruplarıyla temasta olduklarını vurgulayarak "Kredi almak için gereken tüm bu prosedürler mart ayına kadar tamamlanacak ve mart ayından itibaren inşaat büyük bir hız kazanacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 13:08:43
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?