19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Turizm Koordinasyon Kurulu toplandı

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında, turizm sezonunda Kuşadası ve Didim'de alınan güvenlik önlemleri ile güvenlik alanında yaşanan sorunlar ele alındı. 

Korumar Otel'de Aydın Valisi Mustafa Malay başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündemindeki en önemli maddeyi, geçen yıl Kuşadası'nda meydana gelen terör olayları oluşturdu. Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Cemil Ceylan, terör olaylarıyla ilgili olarak turizmcilere uyarılarda bulundu. Özellikle otel ve işletme sahiplerinin çok dikkatli olmasını isteyen Ceylan, geçen yıl meydana gelen olaylara karışanların eylem yapmadan önce işyerlerinde çalışıp, otellerde konakladığına dikkati çekerek, "Turizm bölgelerindeki işletmeler ve tesisler son derece dikkatli olmalı. Araştırılmadan personel alınıyor, vergiden kaçırmak için otellerde kalanların isimleri bildirilmiyor. Otellerde kalanların kayıtları tutulmuyor. Geçen yılki olaylara karışanlarla ilgili zamanında ilgili işletmeler kayıt tutsa, bu şahıslar mutlaka eylemlerinden önce tespit edilirdi. Tüm işletmeler bu kurallara uymalı ve ihbar mekanizmasını çalıştırmalıyız. Buna rağmen, olayın ardından sabırla bekledik ve bombalama olayına karışanlar Kuzey Irak'tan Türkiye'ye girer girmez yakalandı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı" dedi. 

Toplantıda polisin Kabahatler Kanunu'na göre yazdığı cezaların toplanması da ele alındı. Kuşadası Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan ve Didim Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, yeni çıkan kanuna göre suç işleyenlere kesilen 50 YTL'lik cezanın tahsilinde büyük güçlükler yaşandığını belirterek, özellikle adres tespiti yapılamayan vatandaşlardan bu paraların alınamadığını ve Vergi Dairesi'ne tahsil amaçlı gönderilen belgelerin geriye döndüğünü vurguladı. Erdoğan ve Akalınlı, paraların tahsil edilemediğini anlayanların da daha rahat şekilde aynı suçları işlediğini kaydederek, bu konuda önlem alınmasını istedi. 

Aydın Jandarma Alay Komutanı Murat Kavas ise, jandarma tarafından turizm bölgelerinde her türlü güvenlik önlemlerinin alındığını ifade ederek, atlı ve motorlu jandarma timleri ile turizm jandarmasının Kuşadası ve Didim'de görev yaptığını söyledi. 

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da, turizm güvenliği için Kuşadası'na kurulması düşünülen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kamera sisteminin büyük önem taşıdığını belirterek, suçlarla etkin mücadele için bir an mobese sisteminin kurulmasını istedi. Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış ise kamera sistemiyle ilgili parasal kaynağın hazır olduğunu ancak frekans tahsisi için izin beklediklerini söyledi. 

Vali Mustafa Malay, turizmde güvenliğin sağlanması için tüm önlemlerin alındığını ve uygulamaya konulduğunu açıkladı. Toplantıya katılan turizmcilerin sorularını da cevaplayan Vali Malay, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, görevinde kusuru bulunan kamu kurumlarındaki yöneticiler hakkında da gerekli işlemin yapılacağını kaydetti. 

Toplantıya Aydın Jandarma Alay Komutanı Murat Kavas, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Cemil Ceylan, Kuşadası Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan, Didim Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Bakyaz, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Okan Metin ve Kuşadası Turizm Danışma Müdürü Yılmaz Gencer ile turizmciler katıldı.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 15:57:20
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 16:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?