1
Haziran
2024
Cumartesi
TURİZM

Termal turizm hamlesi

Kuşadası'na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm bölgesi ilan edildi. İki beldenin bakanlık tarafından termal turizm bölgesi ilan edilmesi, sezonun 12 aya yayılması yönünde bölge açısından büyük önem taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç imzasıyla yapılan açıklamada, Davutlar ve Güzelçamlı'da son derece önemli ve değerli termal kaynaklar bulunduğu belirtilerek, bu iki beldenin termal turizm alanı ilan edilmesiyle termal kaynaklardan turizmin büyük fayda sağlayacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen alternatif turizm çalışmaları kapsamında sağlık ve termal turizmin geliştirilmesi amacıyla; Kuşadası Termal Turizm Geliştirme Projesi kapsamında Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri termal turizm bölgesi olarak belirlenmiştir. Termal Turizm Geliştirme Projesi kapsamında Kuşadası'na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde yapılacak çalışmalar Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu çalışmalarla sondajlar açılacak ve üretilecek jeotermal su için dağıtım hattı projesi devreye sokulacak" denildi.

Bilindiği gibi, Davutlar'da halen Naturmed ve Davutlar Kaplıcası adı altında sağlık turizmine hizmet veren iki termal tesis bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda termal turizm bölgesi ilan edilen Davutlar ve Güzelçamlı'da tüm altyapı çalışmaları Maden Tetkik Müdürlüğü ile Aydın Valiliği tarafından yürütülecek. İlk etapta Davutlar beldesinde yaklaşık 3 kilometrelik bir alanda sondaj yapılacağı

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 17:25:07
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?