27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Mavi bayrak rekoru kırılacak

Plaj ve marinalarda temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve uygar bir çevrenin sembolü olan mavi bayrak uygulamasında Türkiye rekorunu elinde bulunduran Aydın'ın Kuşadası İlçesi, 2006 yılında yeni bir rekora daha hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl ilçe sınırları içindeki 13 plaj ve 1 marinasına mavi bayrak çekmeyi başaran Kuşadası'nda, bu yıl ki hedef 24 mavi bayrak olarak belirlendi. İlçelerini turizmde bir "Dünya markası" ve önemli bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlı olduklarını ve çalışmalarını bu merkezde yoğunlaştırdıklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Alt yapı yatırımlarımız sonucunda temizlediğimiz ve yeniden kazandığımız plajlarımıza halkımızın ve yabancı turistlerin geçen yıl gösterdiği büyük ilgi, doğru yolda olduğumuzu kanıtladı. Şimdi mavi bayrakla ödüllendirilen plajlarımızın sayısını daha da artırmak gayretindeyiz" dedi.

Akdoğan, "Mavi bayraklı bölgeler, turistik rezervasyonlarda bir numaralı tercih sebebidir. Biz de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kıyılarımızdaki mavi bayrak sayısını artırmak için aralıksız çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 14 mavi bayrağımız vardı. Bu rakam, geçen yılın Türkiye rekoruydu. 2006'da bu rekorumuzu geliştirmek arzusundayız. Mavi bayrak başvurusu yapan plaj ve marina sayımız 24'e yükseldi" diye konuştu. Kuşadası Belediye Başkanı Akdoğan, başkanlık görevine geldiği 1999 yılında ilçede tek bir mavi bayrağın bile bulunmadığına da dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl Kuşadası'ndaki 14 mavi bayrağa karşılık Kemer Merkez'de 10, Çeşme'de 9, Manavgat Merkez'de 7, Datça'da 6, Alanya, Foça, Bodrum ve Marmaris Merkez'de 4,Özdere'de 3, Dikili ve Karaburun'da ise 2'şer plaj ve marinaya mavi bayrak çekilmişti.

Gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olarak tanımlanan mavi bayrak kriterleri, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education, FEE) tarafından koordine ediliyor. Projenin Türkiye temsilciliğini ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yapıyor. Mavi bayrak ödüllerinin hangi plaj ve marinalara verileceği, Mayıs ayının ikinci veya üçüncü haftası açıklanacak.

2006 Yılı için Kuşadası'nda mavi bayrak kazanmaya aday plaj ve marina listesi ise şöyle: "Kuşadası Belediyesi (Kadınlar Denizi Plajı, Papaz Hamamı Plajı, Green Beach Plajı ve Banyolar Plajı), SETUR Marina İşletme Müdürlüğü, Pigale I Plajı (Tusan Otel), Pigale II Plajı ( Kuştur Tatil Köyü), Aslan Burnu Plajı (Fransız Tatil Köyü), Çamlimanı Plajı (Pine Bay Tatil Köyü), Korumar Plajı, Adakule Plajı, Ömer Tatil Köyü Plajı, Prelude-I Otel Plajı, Merit Sunset Tatil Köyü Plajı, Zinos Otel Plajı, Fantasia Otel Plajı, Onura Otel Plajı, Pine Beach Clup Plajı, Ephesia Otel Plajı, Batıhan Otel Plajı, Aqualand Plajı, Blue Sky Plajı, İmbat Otel Plajı, Kısmet Otel Çınar Rest. Plajı, Martı Otel Plajı".

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 15:15:03
Güncelleme :20 Şubat 2006 Pazartesi 16:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?