18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Terör tehditleri gemi seferlerini iptal ettirdi

Temmuz ayında bir minibüse gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından her seferinde Kuşadası'na ortalama 2 ile 2 bin 500 arasında turist getiren Brilliance Of The Seas ile Galaxy isimli gemiler, bu ay içerisinde Kuşadası'na yapacağı programlı seferleri iptal etmişti. Gemilerin Eylül ve Ekim aylarında Kuşadası'na gerçekleştireceği seferlerin de tehlikede olduğu kaydedildi. Sürekli kan kaybeden Kuşadası'na son darbe ise dünyanın en büyük transatlantikleri arasında yer alan Grand Prenses ile Sea Burn Spirit isimli gemilerden geldi.

TERÖR TEHDİDİNİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Alanya'da İsrail gemilerine yönelik terör tehdidini gerekçe gösteren her iki gemi,  Kuşadası'na yapacakları seferleri iptal ettiğini açıkladı. Her seferinde 3 bine yakın turist taşıyan Grand Prenses ile zengin Amerikalıların seyahat ettiği Sea Burn Spirit'in seferlerini iptal etmesi, Kuşadası'nda soğuk duş etkisi yaptı. Türk turizmine önemli katkı sağlayan 4 turist gemisinin Kuşadası'na yapacağı seferleri iptal etmesi nedeniyle Kuşadası'nın sefer başına zararının ortalama 750 bin dolar olduğu açıklandı.

 GEMİ KRİZİ MASAYA YATIRILDI

Bu arada, Kuşadası'nın üzerine kabus gibi çöken gemi iptalleri üzerine bugün belediye binasında belediye başkanı ile sivil toplum örgütleri arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıdan sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, toplantıda gemi iptallerinin önüne geçilmesi için görüşmeler yapıldığını belirterek, Kuşadası Limanı'nın son derece güvenli olduğunu belirterek, gemi şirketlerine gerekli tüm garantilerin verildiğini söyledi. Ellerine resmi olarak herhangi bir iptal yazısının ulaşmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Akdoğan, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde ise tüm Kuşadası olarak el ele verip, bu durumu engellemek için her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Öte yandan, Alanya'daki terör saldırısı ihbarları üzerine peş peşe yaşanan gemi iptalleri üzerine Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports Firması'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, gelişmelerin Kuşadası'yla hiçbir alakası ve bağlantısının olmadığına dikkat çekilerek, buna rağmen her türlü güvenlik önlemlerinin alındığı ve ISPS kodu uygulamasının 2. dereceye çıkartıldığı kaydedildi.

Ege Ports Şirketi'nin açıklamasında limana gelen tüm gemilere hem deniz, hem de karada her türlü güvenlik garantisinin verildiği belirtilerek, "Yaşanan iptaller Alanya'daki gelişmelerden kaynaklanıyor. Ancak, buna rağmen Kuşadası Limanı'nda tüm güvenlik önlemleri en ince detayına kadar alınmıştır ve herhangi bir güvenlik sorunu yoktur. Tüm gemilere her türlü garantiyi veriyoruz. Güvenlik kamera sayısı da 16'dan 24'e çıkartıldı. Buna rağmen yarın gelecek iki gemi seferlerini iptal etti. Kuşadası Limanı'nda bugüne kadar hiçbir sorun olmadı. Aksine tüm gemi şirketleri tarafından güvenlik uygulamalarımız takdir ediliyor" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 20:19:31
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 01:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?