18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Yeni imar tartışması

İmar alanında son dönemde yapılan tartışmalarla ön plana çıkan Kuşadası'nda yeni bir imar tartışması daha başladı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda Cuma Pazarı bölgesindeki apart otellerin konuta dönüştürülmesi konusu Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından düzenlenen toplantıya bölgedeki otelciler ve emlakçıların yanısıra, Mimarlar Odası, Esnaf Odası, Ticaret Odası ve TÜRSAB temsilcileri katıldı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, özellikle Cumhuriyet Mahallesi Cuma Pazarı bölgesinde apart otellerin konuta ve işyerine dönüştürülmesiyle ilgili çok sayıda başvuru aldıklarını belirterek, bu konunun Ekim ayı olağan meclis toplantısında da gündeme alınacağını söyledi. Toplantıda konuşan bazı emlakçı ve otelciler de, yabancılardan gelen yoğun talep sonucu konut ihtiyacının karşılanamadığını ileri sürerek, Cuma Pazarı bölgesinde yapılacak imar plan tadilatlarıyla apart otellerin konuta dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, toplantıya katılan bazı kişiler ise, apart otellerin konuta çevrilmesiyle şehir merkezinde yeni bir yoğunluk meydana geleceğine dikkat çekerek, imar tadilatlarıyla ilgili taleplerin kabul edilmemesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 01:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?