16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnaf sandığa gitti

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu bugün yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde eski başkan Mehmet Öncel güven tazeledi.

Sultanhisar Esnaf Odası binasında gerçekleşen kongreye Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın, İlçe Belediye Başkanı Fazıl Törün, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit ve 330 üyenin 130'u katıldı. Kongrede konuşan Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, "İl genelindeki yapılan kongrelere esnafın katılımı çok düşük.

Esnaf kendine sahip çıkması gereken genel kurullarda konuşmuyor. Burada konuşması gerekenler seçimlerden bir ay geçmeden kahve köşelerinde konuşmaya başlıyor. Esnafımız kahve köşelerinde konuşma yerine genel kurullarda oylarıyla konuşmalıdır" dedi.

Bağ-Kur konusunda genel kurula katılan esnafı uyaran Akşit, "Bağ-Kur da af yok, böyle bir af da olamaz. Bağ-kur hepimizindir. Bağ-Kur'da af yerine faizler düşürülmelidir. Bağ-Kur emekli olacak esnafa da 'Borcundan dolayı emekli olamazsın' demek yerine, banka kredileri açılarak yatırılıp emekli olduktan sonra parasını kesmelidir" diye konuştu.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde 130 oyun tamamını alan eski başkan Mehmet Öncel başkanlığındaki yönetim kurulunda İbrahim Sinanoğlu, Ergün Güzel, Yüksel Yılmazoğlu, Haydar Arı, Hasan Işık ve Mehmet Arslan yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 22:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?