16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Jeotermal müjdesi

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde 2 ay önce MTA tarafından başlatılan jeotermal kaynak çalışmalarında hedefe ulaşıldı. 90 Metrede 93 derece sıcaklıkta jeotermal suyu beklenirken 120 derecede buhar çıkması sevinçle karşılanıldı.

Bir milyon YTL'ye tamamlanması beklenen proje 400 bin YTL ile tamamlandı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanıp, ilçede sıcak suya ulaşılmasının ardından belediye hoparlöründen müjdeli haber tüm ilçe halkına duyurularak sıcak su buharının Sultanhisar'da seracılık, ısınma ve kaplıca olarak hizmet vereceği belirtildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren jeoloji mühendisi Vatan Demirel, ortaya çıkan sonucun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, "Proje kapsamında 1 trilyon TL harcama ile 100 metrede 93 derecelerde sıcak su bekleniyordu. Buhara ve suya umulandan önce ulaşılması sevindirici bir gelişme oldu. Yapılan testlerde elde edilen suyun sıcaklığı boru içinde 150 derece dışarıya çıktığında ise 93 derece, buhar oranı 120 derece olarak tespit edildi. Elde edilen sıcak su ve buhar her alanda kullanılabilecek özelliklere sahip. Sadece kükürt sorununa çözüm aranıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 19:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?