5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

"Türkiye erken seçime gitmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, Denizli'de partililerle biraraya geldi. Özyürek, "Türkiye'nin erken seçime gitmesi şarttır" dedi. 

Denizli Esnaf Sarayı Toplantı Salonu'nda "Türkiye'nin Siyasi ve Ekonomik Gelişmeleri" konulu konferans veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'nin biran önce erken seçime gitmesi gerektiğini söyledi. CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur ve yaklaşık 200 partilinin katıldığı konferansta konuşan Özyürek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) çalışmalarını eleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı AK Parti hükümetinin seçmesinin doğru olmadığını belirten Özyürek, "Türkiye'nin erken seçime gitmesi şarttır. Ama bu konuda hiçbir sivil toplum kuruluşu ve vatandaş, hükümete baskı yapmıyor. Bu nedenle iktidar partisi seçime gitmemek için direniyor" diye konuştu. 

Son günlerde basında yer alan Ahmet Özal, Halil Şıvgın, Sümer Oral gibi isimlerin CHP'de olacakları yönündeki haberlerin sadece magazin haberleri olduğunu kaydeden Özyürek, "Bizim vitrinimiz ve vitrin isimleri fazlasıyla CHP'de bulunmaktadır. Bu isimleri CHP'ye yakıştıran kişiler, sadece magazin haberleri yapıyor" dedi. 

Konferansın ardından Milletvekili Mustafa Özyürek, partililerin sorularını yanıtladı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 00:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?