30
Nisan
2024
Salı
DENİZLİ

HES inşaatında feci kaza

Denizli'nin Güney ilçesi yakınında bulunan Adıgüzeller Barajı'nın ikinci kısımda yapımı süren hidroelektrik santralı inşaatının kalıp duvarı çöktü. Beton kalıp altında kalan 2 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı. 

Olay dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Santralın ikinci kısmında süren yapım çalışmalarında, beton dökülen kalıp çöktü. Burada çalışan işçilerden Emrah Öcalan (21), Serdal Aykut (22) ve Mikail Doğan (31) beton kalıp altında kaldı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, işçilerden Emrah Öcalan’ın olay yerinde öldüğü belirlendi.

İlk müdahalesi yapılan 2 işçiden Serdal Aykut da ambulansla götürüldüğü Buldan Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı. Ayaklarında kırık bulunan Mikail Doğan tedavi aytına alındı. Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada “Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santralı baraj şantiyesinde baraj gövdesinin yapımı esnasında dökülen betonu tutan kalıpların ayrılarak kopması sonucu, bir gün önceden dökülen beton blok ve dökülmekte olan çimento 3 işçinin üzerine devrildi. Beton blok ve kalıplar altında kalan işçilerden biri ölü, diğer ikisi ise yaralı olarak çıkarıldı” denildi.

Olayla ilgili Cumhuriyet savcısının adli soruşturma başlattığı vurgulandı.

...
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2014 Cumartesi 17:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?