2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

1 Mayıs'ta Ergenekon gerginliği

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Delikliçınar Meydanı'nda toplanan sivil toplum örgütleri ve partiler, İstiklal Caddesi'nden Tarım İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Yol üzerinde kaldırım çalışması yapan ve arkalarında İşçi Bayramı için yürüyen gençlere bakmayıp işlerini yapan yaşlı işçiler ilginç görüntüler oluşturdu.

Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan gruplar daha sonra miting alanı olan Ulus Caddesi'ne doğru yürümeye başladı. DTP'liler, CHP'lilerin parti otobüsünden yaptığı anonslara tepki göstererek, CHP'yi AK Parti'nin işbirlikçisi olmakla suçladı.

Ulus Caddesi miting alanına girişinde polis tarafından tek tek aranan ve alana alınanlar burada 1 Mayıs'ı kutladı. Bazı gruplar İşçi Partilileri Ergenekoncu olmakla suçlayınca gerginlik yaşandı. İşçi Partililere saldırmak isteyen bazı kişileri grup liderleri, tertip komitesi üyeleri ve polisler güçlükle yatıştırmaya çalıştı. DTP'lilerin protesto amacıyla alanı terketmeye başlamasının ardından, polis İşçi Partililerin olduğu alana yakın bir yerde yeni bir güvenlik kordonu oluşturdu.

Bu sırada bazı kişiler saldırıya geçince, polis ve diğer yetkililer bu şahısları yakalayarak İşçi Partililerin yanına gitmesini engelledi. Saat 17.30'da bitmesi planlanan 1 Mayıs kutlamaları, yaşanan gerginlik sebebiyle saat 16.00 sıralarında sona erdi. Polis, tüm grupları ayrı ayrı alandan uzaklaştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 23:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?