3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

1 saatlik yağmur bu hale getirdi

DENİZLİ YARALARINI SARIYOR

Denizli'de, dün akşam başlayan yağmur birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Afetin meydana getirdiği zarar bugün sabah daha net ortaya çıktı.

Özellikle Servergazi ve Yenişehir bölgelerinde dağdan gelen sel suları hayatı olumsuz etkilerken, Dokuzkavaklar Mahallesi ve çevresinde onlarca ev sular altında kaldı. Bazı evlerin içi bir metreyi aşan suyla dolarken, canlarını zor kurtaran vatandaşlar dışarı çıktı. Denizli Belediyesi ekipleri yağmurun başlamasıyla birlikte tedbirlerini artırıp tüm ihbarlara yetişmeye çalışırken, 965 su baskını ihbarı alındığı belirtildi. Denizli Belediyesi ekipleri su baskınına uğrayan 135 ev ve işyerinde temizlik çalışması yaptı. Oluşturulan kriz koordinasyon merkezi zarar gören tüm ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışması başlattı. Özellikle Dokuzkavaklar Mahallesi'nde bugün bir çok vatandaş su ve çamur içinde kalan eşyalarını çıkararak temizlemeye başladı.

Eşyaları kullanılamayacak hale gelen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarını tutamazken, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Yağmur yağışı ile birlikte evi tamamen suyla dolan Ayşe Kahraman, 6 aylık kızı Eylül'le evde oturdukları sırada önce banyoda başlayan su baskınının duvarı yıktığını belirterek, "Sular birden üzerimize gelmeye başladı. Ben kendimi zor dışarı attım. Az kalsın çocuğumla birlikte ölecektik. Kızım su içinde kaldı, neredeyse boğuluyorduk" dedi.

Evindeki tüm eşyaları su altında kalan ve kullanabileceklerini evinin çatısına çıkararak komşularıyla birlikte yıkamaya başlayan Gevez Kahraman isimli kadın da şunları söyledi: "Ben artık bittim. Eşyalarımın hepsi gitti. Yandaki evin duvarı bizim evin üzerine yıkıldı"

Bülent Kahraman da, yaklaşık 40 yıldır aynı yerde yaşadıklarını ancak böyle bir felaketle karşılaşmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci ve başbakanımıza güveniyoruz. Türk ulusu büyük bir ulus, devletimiz büyük devlet. Özellikle belediye başkanımız dün gece buralara geldi ve bize yardım etmeye başladı. Bize verilen sözlerin yerine getirileceğine inanıyoruz. Şu an çok mağdur durumdayız. Çektiğimiz acıları anlatmamız mümkün değil. Dışarıda yatıyoruz."

Denizli'de yaşananların afet boyutunda olduğunu ifade eden Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, "Meteoroloji yetkilileri yaklaşık metrekaraye 25 kilogram yağış düştüğünü tespit etti. Ancak bu şehir içine yağan miktar. Bereketli, Hallaçlar bölgelerinde daha üst düzeyde yağmur yağdı. Bu bölgelerden gelen sular durumu daha da olumsuzlaştırdı" dedi.

Yağmur yağmaya başlamasıyla birlikte Denizli Belediyesi bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu belirten Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti: "Belediyeye 965 ev işyeri ve bodrum su baskını ihbarı geldi. İlk etapta bunların 135'ine belediye ekipleri müdahale etti. Oluşturulan 13 ekip, tüm sahada zararların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Kanunun bize verdiği imkanlarla vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek. Bahar aylarında yağan bu yağmur son 35 yılın en üst düzey yağmuru."

Öte yandan Denizli Valiliği'nden oluşan hasarla ilgili açıklama yapıldı. Yoğun yağmur yağışının ardından Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz başkanlığında toplanan İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, aşırı yağıştan dolayı il merkezinde 16 mahalle, 45 ev ve 174 işyerinde su baskını, 1 yerde elektrik teli düşmesi, 4 bölgede su birikintisinden dolayı araçta mahsur kalma olayı yaşandığı belirtildi.

Denizli Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli olarak olay yerlerine sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: "Ev ve işyerlerinin suları boşaltılarak mağdur olan vatandaşlarımız tahliye edilmiş, kavşak ve yolların tamamı trafiğe açılmıştır. Olayla ilgili can kaybı meydana gelmemiş, hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup içme sularında süper klorlama başlatılmıştır. Ayrıca, su numuneleri alınacak ve takip edilecek, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

DENİZLİ YARALARINI SARIYOR
DENİZLİ YARALARINI SARIYOR
DENİZLİ YARALARINI SARIYOR
DENİZLİ YARALARINI SARIYOR
DENİZLİ YARALARINI SARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 15:03:03
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 16:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?