2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli'de bin özürlünün evde bakım hizmetinden yararlandığını söyledi. 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Dünya Sağlık Örgütü'nün gelişmekte olan ülkeler için verdiği oranlara göre, Türkiye'de yaklaşık 7,5- 8 milyon özürlü bulunduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Toplumumuzun en mağdur kesimlerinden birini oluşturan özürlüler ve aileleri, yaşamakta oldukları güç koşullar içerisinde her şeye rağmen mücadeleye devam etmektedirler" dedi. Çağdaş dünyada artık özürlülerle ilgili geleneksel yaklaşımlardan uzaklaşıldığını, Türkiye'de özürlüler lehine büyük adımlar atıldığını belirten Altın, "Amaç, özürlülerin yaşamlarını kendi kendilerine sürdürmelerini sağlamak ve özürlü yakınlarına maddi-manevi destek olmak ve ailelerimizi bir nebze de olsa rahatlatmaktadır" dedi. 

Türkiye'de 571 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı kurulduğunu, bunun sonucunda çeşitli tarihlerde özürlüler şurası toplandığını belirten Ahmet Altın, "Ülkemizde ki özürlülerin yaşamlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için yeni uygulamalara başlanmıştır. 5378 Sayılı Yasa ile, özürlülüğünü önlenmesi, özürlülerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunların çözümü ile her bakımdan gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak topluma katılımlarını sağlamak ve bu hizmetlerin koordinasyonu amaçlanmıştır. Bu yasa sonrası, genel müdürlüğümüz tarafından özürlünün evde bakımı ve özürlünün özel bakın merkezlerinde bakımı yönetmelikleri çıkartılmıştır" dedi. 

Denizli'de evde bakım hizmetinin 2006 yılının Kasım ayında başlatıldığını, bu tarihten itibaren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bin 320 müracaat yapıldığını belirten Ahmet Altın, "Bu müracaatlardan bin 90'ı değerlendirilmiş ve bin özürlü evde bakım hizmetinden yararlandırılmaya başlanmıştır. Geçen yıl Ocak ayında Pamukkale'de Özel Bakım Merkezi açılmış, halen bu merkezde 74 ağır özürlünün bakımı sağlanmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 12:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?