3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

100 ton bozuk patates ele geçirildi

DENİZLİ'DE PATATES OPERASYONU

Afyonkarahisar ve Isparta'da sağlıksız olduğu gerekçesiyle satışına izin verilmeyen patateslerin Denizli'de pazarlanacağı duyumunu alan Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO), seyyar manavlar tarafından kentte vatandaşa satılmaya çalışılan 100 ton patatesi imha etti.

Afyonkarahisar ve Isparta'da çürük olduğu ve insan sağlığını tehdit eden parazitli patateslerin Denizli'ye getirileceği bilgisini alan DEMESKO ekibi, dün gün boyunca kentte patates avına çıktı. Özellikle gelir durumu düşük vatandaşların yoğun yaşadığı Karşıyaka, Dokuzkavaklar, Fatih ve Sevindik mahallelerinde çalışma yapan ekipler, seyyar manavlarca satılmaya çalışılan 35 araç içerisindeki yaklaşık 100 ton bozuk patates ele geçirdi. Araçlardan çuvallarla indirilerek yere dökülen patatesleri gören DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, olaya tepki göstererek, "Bu patatesler insana yedirilir mi? Yazık" diye konuştu.

İç Anadolu Bölgesi'nden çürük ve insan sağlığını tehdit eden parazitli (Nematod) patateslerin kente geleceği duyumunu aldıklarını belirten Halil Öztürk, insan sağlığına zararlı 100 tona yakın patates ele geçirdiklerini söyledi. Öztürk, "Bu ürünler hayvan yemi bile olamaz. Denizli çöplük değil. İnsan sağlığı ile oynatmayız. Kimse Denizli insanını bu şekilde kandıramaz, buna izin vermeyiz" diye tepki gösterdi. Operasyonların sürdüğünü belirten Halil Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bozuk patatesler gün içerisinde piyasaya sokuldu. İç Anadolu Bölgesi'nde satışa izin verilmeyen bu ürünleri bazı aracılarla Denizli'ye sokmaya çalıştılar. Denizli sahipsiz değil. Halkın sağlığı ile oynayanlara müsaade etmeyiz. Böyle bir durumdan şüphelenen vatandaşlarımız lütfen en yakın emniyet birimini arasın."

Aracında bozuk patates bulunan bir kişi ise, "Ben para çıkarmak için bankaya gitmiştim. Bazı kişiler bu patatesleri oğlumu kandırarak halı karşılığında vermişler. Benim haberim yok" diyerek kendini savundu.

Ele geçirilen yaklaşık 100 ton patates, DEMESKO ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.

DENİZLİ'DE PATATES OPERASYONU
DENİZLİ'DE PATATES OPERASYONU
DENİZLİ'DE PATATES OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 14:11:00
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?