2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

12. Uluslararası Malzeme Sempozyumu

12. Uluslararası Malzeme Sempozyumu Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) yoğun bir katılımla başladı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, PAÜ Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan sempozyum Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Doç. Dr. Cemal Meran, 1986 yılından itibaren her iki yılda bir sempozyumun yapıldığını ve bugüne kadar 650 farklı yazarın katkılarıyla 820 bildirinin yayınlandığını kaydetti.

Sempozyumun her yıl geliştiğini ifade eden Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Topçu ise, ilk 10 sempozyumu ulusal olarak yaptıklarını, son iki sempozyumu ise uluslararası nitelikte organize ettiklerini kaydetti.

Uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, "Tek başına üretim yeterli değil, materyallerin de geliştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle organizasyonun önemi büyük. Uluslar arası organizasyonlara her yıl daha fazla önem vermeyi hedefliyoruz" dedi. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise üretilen malzemelerin şehirlerdeki yapılanmada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sempozyumun ileriye yönelik olumlu sonuçları olacağını, Pamukkale Üniversitesi'nin Denizli'deki kurumlarla birlikte çalışmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Sempozyum Eş-başkanı, Silesian Teknoloji Üniversitesi Bio malzemeler ve Mühendislik Malzemeleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Leszek Dobrzanski tarafından sempozyumun açılış konferansı verildi. Üç gün boyunca sürecek olan sempozyumda birbirinden değerli bilim insanları bildiri sunacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:02:10
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 19:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?