3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

15 Mayıs gururu

Denizli’de Milli Mücadele Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Milli Mücadele’nin 90. Yıldönümünde, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Milli Mücadeleyi başlattığı Kayalık Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı’na kadar protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej eşliğinde yürüdü.

Denizli’de Milli Mücadele Günü nedeniyle ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Buradaki törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Vali Yavuz Erkmen, şeref defterini imzaladı. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Milli Mücadele’nin başladığı Kayalık Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü. Bayramyeri Meydanı’ndaki törende Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunu eski milletvekili Haluk Müftüler bir konuşma yaptı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olmadığı için Milli Mücadele Günü’nün ayrı bir önem taşıdığını söyleyerek, bu anlamlı günün 3 yıldır kutlandığını ve herkesin 15 Mayıs’ı çocuklarına anlatması gerektiğini söyledi.

Kutlama töreninden konuşan Vali Yavuz Erkmen ise 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün Denizli için ayrı bir önem taşıdığını, düşmanın İzmir’i işgalinin ardından Milli Mücadele’nin ilk olarak Denizli’den başladığını söyledi.

Türk Milleti’nin çok büyük bir millet olduğunu belirten Vali Erkmen, “Türk Milleti bugüne kadar bağımsız yaşadı, bundan sonra da bağımsız yaşayacak.” dedi.Kutlamalar konuşmaların ardından Denizli Belediyesi Konservatuarı Türk halk Müziği konserleri ile devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?