2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

1500 YTL'ye evlatlık verdiler!

Denizli'de hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan aile, kira ve bakkal borçlarını ödemek için 8 aylık kızları İrem'i bin 500 YTL karşılığında başka bir aileye verdi. Pişman olan aile, kızlarını geri almak istiyor.

Sevindik Mahallesi 2305. Sokak'ta oturan 5 çocuk sahibi Armağan ve Saadet Göker çifti, kızlarının sağlık durumundan endişe duyduklarını söyledi.
Baba Armağan Göker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işi olmadığından çok zor durumda kaldıklarını, bu nedenle böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti.
Ev kirası, bakkal ve çeşitli yerlere borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle çocuğu evlatlık verdiklerini ifade eden Armağan, “11 Haziran günü İrem 8 aylıkken verdik. Buradan aldığımız bin 500 YTL'yi de borçlarımıza vermiş bulunduk. Geçimimizi hurdacılık yaparak sağlamaya çalışıyorum. İmkanım olsa bu bin 500 YTL'yi öder, çocuğumu geri alırım” diye konuştu.

Anne Saadet Göker de kızları İrem'i para karşılığı evlatlık vermek için eşiyle birlikte karar verdiklerini söyledi.


Duydukları pişmanlığı dile getiren anne, “Gecem gündüzüm belirsiz, hiç bir şey yiyemiyor, içemiyorum. Sürekli çocuğumu düşünüyorum. İyi bakarız temiz bakarız dediler ama bilemiyorum. Çocuk hasta, öksürüğü var, 'iyileştirdik' dediler. İlacını aldılar mı, almadılar mı bilmiyorum. Sağlık ocağından ebelerimiz arıyor, 'kızınızın aşıları, kontrolleri vardı' diye, götürmemişler. Çocuğa bakılmıyor galiba. Bu kararı vermek çok zordu ama ne yapayım. Çocuğumu göremiyorum, isyan ettim, aklım sürekli çocuğumda” diye konuştu.

15 yaşındaki ağabey Ali ise ailesinin zor durumda kalmasından dolayı kız kardeşini evlatlık verdiklerini belirterek, “Diğer aile İrem'i aldıkları zaman 'gösteririz' demişti. 'Hem siz gelirsiniz hem biz geliriz' demişlerdi ama onlar gelmiyor biz de oraya gitmiyoruz. Kardeşimi bize göstermiyorlar. Kardeşimi bize göstersinler. Gelsinler veya bizim oraya gitmemize izin versinler. Onu çok seviyorum. Yine bize gelsin” dedi.
Bu arada, konuyu takip eden avukatlık bürosundan alınan bilgiye göre, ailelerin İrem Göker'i “evlat edinme için rıza beyanı” dilekçesi imzalayarak verdikleri bildirildi.

Bu süreçte 1 yıl içerisinde ailenin çocuğu geri alabileceği, bu durumun 1 yılı aşması halinde evlatlık edinen aileye evlatlık davası açma hakkı doğacağı ve ardından iade işlemlerinin yapılamayacağı öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 10:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?