2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

155 kiloluk hastaya bypass

155 KİLOLUK HASTAYA KORONER BYPASS AMELİYATI YAPILDI

Denizli'de, 155 kilo ağırlığındaki bir hastaya dört damar koroner bypass ameliyatı yapıldı. Geçirdiği kalp krizi sonrası yapılan tetkiklerinde kalp damarlarında tıkanıklık saptanan 155 kilo ağırlığındaki 58 yaşındaki Süreyya Şohoğlu'na, Pamukkale Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde önce ilaç tedavisi uygulandı. İlaç tedavisiyle göğüs ağrıları geçmeyen hasta, sadece iki ünite kan kullanılarak ameliyat edildi ve dört koroner damarı değiştirildi. Doç.Dr. A.Vefa Özcan, Dr. Selen

Öztürk, Dr. Murat Arslan, Dr. Serkan Girgin, Doç.Dr. Ercan Gürses ve Dr. Meltem Bakır'ın gerçekleştirdiği ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Süreyya Şohoğlu on günde taburcu edildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. A.Vefa Özcan, Dünya Sağlık Örgütü'nün kriterlerine göre hastanın aşırı kilo kategorisinde değerlendirildiğini belirterek, açık kalp ameliyatında aşırı kiloların yara yeri iltihabı, kalpte ritm sorunları, çeşitli akciğer sorunlarına neden olabileceğini, dolayısıyla hastanın kaybedilmesine neden olabilecek bir risk faktörü olduğunu ve bütün bu riskleri göze alarak hastayı sağlığına kavuşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:13:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?