2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

16 ülkeden 29 öğretmen Denizli'de

AB COMENİUS PROJESİ İÇİN 16 ÜLKEDEN 29 ÖĞRETMEN DENİZLİ'YE GELDİ

Denizli Anafartalar Lisesi'nin 'Hepimiz Bir Yerlerden Geldik" isimli Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında düzenlenen proje toplantısına katılmak için 16 proje ortağı ülkeden 29 öğretmen Denizli'ye geldi.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası görevlileri Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan ile Proje ortağı olan Türkiye, Belçika, Bulgaristan, Polonya, Latvia, Fransa, Litvanya, Romanya, Yunanistan, Portekiz, İskoçya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İsviçre'den gelen öğretmenler katıldı.

Denizli Valiliği Avrupa Birliği Proje Merkezi rehberliğinde gerçekleştirilen proje 2 yıl sürecek. Proje faaliyetlerinin uygulanabilmesi için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 23 bin Avro proje desteği verdi. Proje kapsamında ortak okullar, projede yer alan faaliyetleri gerçekleştirecekler. Faaliyetler kapsamında, kültürel farklılıklar ve benzerliklerin ortaya çıkartılarak proje ortağı ülkelerin birbirlerini tanımaları, ortak ülkelerin coğrafi, tarihi, kültürel, halk oyunları, dînî değerler gibi özelliklerinin öğrenilmesi, ortak ülkelere proje çalışma ziyaretlerine gidilerek ülkelerin tanınması gibi konular görüşülecek. Denizli'ye ziyarette bulunan öğretmenlere İncilipınar ve Çamlık Parkları, Pamukkale, Karahayat, Laodikya, Kaklık Mağarası, Efes, Kuşadası gibi tarihi ve turistik yerler gezdirilecek.

AB COMENİUS PROJESİ İÇİN 16 ÜLKEDEN 29 ÖĞRETMEN DENİZLİ'YE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 16:13:01
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 16:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?