6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

176 bin öğrenci ders başı yaptı

Yeni eğitim ve öğretim yılı Denizli'de de büyük bir heyecanla başlarken, öğrenciler arkadaşları ve öğretmenlerine yeniden kavuşmanın sevincini yaşadı.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 176 bin öğrenci ve 11 bine yakın öğretmenin ders başı yaptığı Denizli'de, yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Göveçlik Mahallesi'nde Seyfi-Yavuz Başer kardeşler tarafından merhum babaları Ekrem Başer adına yaptırılan Ekrem Başer İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Günalp, Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan törende, protokol üyelerinin okul bahçesine gelmesiyle birlikte öğrenci velileri cep telefonlarıyla sürekli fotoğraf ve görüntü çekti. Bu yıl eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle protokol üyelerini misafir eden öğrenciler, büyük heyecan yaşadı. Yeniden okula kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı yüzlerine yansıdı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Demir, tüm dünyada genç neslin, hem bedensel, hem zihinsel, hem de psikolojik gelişimlerine büyük önem verildiğini belirterek, "En büyük yatırımlar eğitim alanına yapılmaktadır. Uluslararası platformda, eğitim alanındaki rekabeti, gücünü ne sanayide ne de başka bir anlamda görmek mümkün değil. 20. yüzyılın en büyük lideri olarak kabul edilen ulu önder Atatürk, ileri görüşlülüğü ve bilime olan inancıyla, Cumhuriyetin ilk yıllarında bu gerçeği görerek, büyük bir eğitim ve öğretim seferberliği başlatmıştır. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmanın gerekliliğini dile getirmiştir. Bizlere geleceğin anahtarı olan kapıları göstermiştir" dedi.

Vali Abdülkadir Demir, konuşmasının ardından hayırsever işadamlarına plaket verdi. Törenin ardından protokol üyeleri okulun açılış kurdelasını kesti ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?