3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

18 yıl sonra yenilendi

18 YILLIK KAPALI PAZAR YERİNİN ÇATISI YENİLENDİ

Denizli’nin Kızılcabölük Kapalı Pazaryeri'nin çatısı yapımından bu zamana dayanıklılık gücünü kaybedince Deprem ve Doğal afetlerde can ve mal kaybına sebep olmaması için yenilendi.

1992 yılında yapılan Kızılcabölük Kapalı pazaryeri 18 yıldır hiç bakım yapılmadığından çatısında ve demir bloklarında yıpranmalar meydana geldi. Deprem ve Doğal Afetlerde can ve mal kaybı yaşanmaması için Kapalı Pazaryerinin çatısı yeniden yapılarak yıpranan çatı ve çatıyı tutan demir bloklar yenilendi. 18 yıldır sağlamlığını koruyan kapalı pazar yeri çatısı bugüne kadar ciddi bir bakıma alınmamış bin 800 metre karelik çatısını kaplayan ondulünler tek tek elden geçirildi ve eskiyen yıpranan Özelliğini kaybetmiş ve kullanılamayacak hale gelmiş olan ondülünler değiştirildi. Çatıya ait oluklar ve yağmur suyu tahliye boruları da elden geçirilerek gerekli bakımı yapıldı, kışa hazırlandı. Pazaryeri çatısı ile birlikte belediyeye ait prefabrik dükkan çatıları da kontrol edildi. Esnafın yıllardır rahatsız olduğu problemlerin çözülmesi Kızılcabölüklüler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; "İmkanlarımızı zorluyoruz. Az harcamayla belediye çalışanlarının özverili çalışmaları ve meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle müzminleşmiş problemleri çözmeye çalışıyoruz. Ama sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilmek gerekiyor. Mümkün olduğunca az masrafla tamirat ve iyileştirme çalışmalarıyla var olan varlıklarımızı korumaya çalışıyoruz. Rahmetli başkanımız Mehmet Erçelebi zamanında 1992 yılında yapılan bu kapalı pazaryerinin çatısının 18 yıldır bakım çalışması yapılmadığı için ciddi bir tadilat yaptık. Deprem ve olası bir Doğal Afette can ve mal kaybı olmaması için yıpranan demir blokları ve çatının yağmur geçirmez kısımlarını yeniledik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 15:20:00
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 17:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?