3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

2 bin öğrenci Çanakkale'yi gezecek

GENÇ DENİZLİLİLER ÇANAKKALE YOLCUSU

Denizli Belediyesi lise ve dengi okullarda eğitim gören 2 bin lise öğrencisini Kurtuluş Savaşı destanının yaşandığı Çanakkale'ye götürüyor.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 'Genç Denizli Projesi' kapsamında, lise öğrencilerini Ankara'ya götürüp Anıtkabir, eski ve yeni TBMM ile tarihi yerleri gezdirmesinin ardından yeni eğitim yılında da gençleri unutmadı. Gençler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezerek tarihi mekanları yerinde görecek. Konuyla ilgili gündem maddesi Ekim Ayı Meclis toplantısının 2. oturumunda ele alındı.

Mecliste bulunan bütün partilerin tam destek verdiği proje kapsamında konuşan Osman Zolan, "Genç Denizli Projesi kapsamında gençlerimizi Ankara'ya götürdük. Burada Anıtkabir, eski ve yeni TBMM ile tarihi yerleri gezdiler. Yeni eğitim yılında ise 2 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götüreceğiz. Amacımız Türk Milleti'nin kahramanlık destanı yazdığı birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları ve şehitliğimizi gezdirerek tarihe karşı sorumluluğumuzu da yerine getirmek istiyoruz. Bu nedenle konuyu hemen meclis gündemine getirdik" diye konuştu.

GENÇ DENİZLİLİLER ÇANAKKALE YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 14:40:00
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?