2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

21 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

Denizli Acıpayam’a 13 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Mevlütler’in 27 haneli Çatak Mevkii sakinleri, tam 21 yıldır elektriksiz yaşıyor.

Mahalle statüsünde olmadığı için enerji verilmeyen, kışın 25, yazın 100’ü aşkın kişinin yaşadığı bölgede, çocuklar mum ışığı ve gaz lambasında ders çalışıyor. Evlerde ise televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi gibi elektrikle çalışan hiçbir alet bulunmuyor. Vatandaşlar, en küçük ihtiyaçları için bile Acıpayam’a gitmek zorunda kalıyor.


Çatak sakinlerinden Özkan Yılmaz, babası Ali Osman Yılmaz’ın 2000’de TEDAŞ’a müracaat ettiğini ancak “Mahalle olarak kaydınız yok” yanıtını aldığını söyledi. Bir daha girişimde bulunmadıklarını, muhtarlığın da bu konuda kendilerini yalnız bıraktığını dile getiren Yılmaz, şöyle dedi: “Bize yol gösteren olmadı. TEDAŞ’a başvurunca elektriğin bağlanacağını sanıyorduk. 8 yıl önceki başvurudan sonra bir daha kimse bu işle uğraşmadı. Ama bu böyle olmayacak. En kısa zamanda mahalle halkı olarak bir araya gelip, kaymakamlığa müracaat edeceğiz.”
Muhtar Besim Yılmaz, Çatak’a elektrik verilmesi için mahalle statüsü kazanması zorunluluğu bulunduğunu bilmediğini belirtti, “TEDAŞ’a başvuru yapılmadığı için elektrik verilmediğini sanıyorduk” diye konuştu.


3 yıldır Acıpayam’da görev yaptığını, bu konuda kendisine herhangi bir başvuru gelmediğini kaydeden Kaymakam Numan Hatipoğlu da, “Ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:16:51
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 11:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?