3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

223 kursiyer sertifikasına kavuştu

Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen konfeksiyon, bilgisayarlı muhasebe, sigortacılık, perakende satış ve bilgisayarlı desen hazırlama kurslarını bitiren 223 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kursiyerler ile davetliler katıldı.

Törende konuşan İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Ocak ayında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı’nda 100 meslek kursunda 2 bin kişiye kurs verilmesi için karar alındığını bu çerçevede açılan 54 kursta 969 kişinin eğitildiğini, törenle 12 kursu bitiren 223 kişiye sertifika verileceğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin dünyanın 17 büyük ekonomisine sahip olmasına rağmen, rekabet edebilme sırasında 50. sırada olduğuna dikkat çekerek, bunun sebebinin eğitimli insanının az olmasından kaynaklandığını vurguladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, kursu başarı ile bitiren kursiyerleri kutlayarak, “Artık ben her işi yaparım devri bitmiştir. Eğer bir kişi ben her işi yaparım diyorsa o hiçbir işi yapmıyordur. Mutlaka bir konuda insanın meslek sahibi olması gerekir. Gelişmiş olan ülkelere de baktığımız zaman, özellikle mesleki eğitimin çok daha ön boyutta olduğunu, bu oranında Türkiye’de tamamen ters olduğunu görüyoruz. Bizim de hep birlikte bu mesleki eğitimi ön plana çıkartmamız gerekiyor. Bu şekildeki mesleki eğitimlerle de insanlarımız kalifiyeli hale getiriliyor” dedi.

Konuşmaların ardından konfeksiyon, bilgisayarlı muhasebe, sigortacılık, perakende satış ve bilgisayarlı desen hazırlama kurslarını bitiren 223 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?